Royal Republic ut på Sverigeturné

Reklam
”Grattis Sverige! Nu är det fanimej äntligen dags. Efter två långa år av inställda gig får vi äntligen ställa oss på scen igen och göra det vi älskar mest av allt i hela världen: Ta emot era applåder.
Royal Republic! Snart i en stad nära DIG!” – Adam Grahn, Royal Republic
I två års tid har Malmöbandet Royal Republic väntat på att få rulla ut på vägarna igen. Men nu är det äntligen dags – i morgon är det svensk turnépremiär i Jönköping, på lördag kommer kvartetten till Örebro och på söndag avrundar de helgen med gig i Göteborg. I maj spelar Royal Republic i Helsingborg, Halmstad, Linköping och Lund. I sommar blir det festivalspelningar och till hösten fortsätter turnén i Europa.
Sedan genombrottet 2010 med albumet ”We Are The Royal” har Royal Republic byggt upp en en stor publik utomlands, framför allt i Tyskland. Och nu tar Royal Republic även ett nytt grepp om den svenska publiken. I höstas spelade de på Climate Live i Stockholm och i december stod de på scen på Royal Rock Fest (som gick av stapeln på Avicii Arena i Sthlm respektive Göransson Arena i Sandviken) tillsammans med band som The Hives, The Hellacopters och Graveyard.
Royal Republic är ett band som ska ses live. Det är energisk, svettig, kaxig rock’n’roll blandat med garagepunk. Hårdare rock i en snygg förpackning. Bandet är även framgångsrika på de digitala musikplattformarna, deras låtar har strömmats miljontals gånger. En av genombrottssinglarna ”Tommy-Gun” har över 24 miljoner lyssningar idag. Royal Republics senaste singeln ”Back from the Dead” släpptes i slutet av oktober och i maj kommer bandet med ny musik.
Turnédatum i Sverige:
08 april – Bongo Bar, Jönköping
09 april – Frimis, Örebro
10 april – Pustervik, Göteborg
06 maj – Helsingborg, The Tivoli
07 maj – Halmstad Live, Halmstad
20 maj – Skylten, Linköping
21 maj – Mejeriet, Lund