Roxette – ”Bag of Trix”

Reklam

Nu kommer volym 1 av ”Bag Of Trix” – Roxettesamlingen som presenterar totalt 47 outgivna eller numera otillgängliga inspelningar: demos, alternativa mixar och inspelningar, spanska versioner, bonuslåtar plus annat kul från bandets långa och framgångsrika karriär 1986-2016.

Den första volymen släpps nu 30 oktober och innehåller tolv låtar som är inspelade över en 30-årsperiod. Från demon av ”Like Lovers Do”, inspelad under en tidig demosession när Marie och Per förbereder Roxettes debutalbum ”Pearls Of Passion” sommaren 1986, till nya singeln ”Let Your Heart Dance With Me” som aldrig färdigställdes under ”Good Karma”-inspelningarna 2016.

”Bag Of Trix” ger en unik inblick i en av Sveriges mest framgångsrika popgruppers fascinerande karriär. Ta bara ett av den första volymens guldkorn – Brian Maloufs amerikanska singelmix av ”Joyride”, som våren 1991 blev Roxettes fjärde etta på Billboardlistan. Låten är i sin albumversion en klassiker i Roxettes repertoar, men de flesta utanför USA har nog aldrig hört den här ettriga och speciella singelmixen.

”Bag Of Trix” volym 1 bjuder också på Pers och Maries akustiska demo av den vid inspelningstillfället pinfärska ”Hotblooded”, liksom en akustisk version av ”Listen To Your Heart” som tillsammans med tolkningen av Beatlesmästerverket ”Help!” spelades in i Abbey Road-studion i London hösten 1995.

Och för Marie Fredrikssons miljontals fans världen över är det kanske med extra stor förväntan man vill lyssna på hennes tre hemmainspelade demoversioner av egna låtarna ”Pocketful Of Rain”, ”Beautiful Boy” och ”Waiting For The Rain” – varav bara den sistnämnda hamnade på ett Roxettealbum.

– Både Marie och jag älskade att vara i studion och spela in vår musik – och nu när man ser tillbaka på vår karriär är det ganska överväldigande hur mycket material vi hann producera. Betydligt mer än vad som någonsin kunde komma ut. Vi blev ju rejält taggade av hela den fantastiska Roxettecirkusen, säger Per Gessle med ett leende.

– Mycket av det som ”bara” hamnade som bonusmaterial på cd-singlar i Japan och i vissa fall aldrig ens kom ut känns idag som ett intressant komplement till vår ordinarie katalog. Så därför tror vi att ”Bag Of Trix” kan bjuda på en hel del intressant lyssning för dem som har följt oss genom åren.

30 oktober Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults (Vol 1) – Digital release
13november Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults (Vol 2) – Digital release
27november Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults (Vol 3) – Digital release
11december Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults (Vol 4) – Digital release
11december Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults – 4 LP Box set
11december Bag of Trix – Music From The Roxette Vaults – 3 CD set