Roscoe Parker Band – ”Headlights”

Reklam

Det svenska country/americana-bandet Roscoe Parker Band släpper singeln ”Headlights”, som är det första smakprovet från debutalbumet ”You Might Get Lost You Might Get Hurt” (release 25/9).

”Headlights är väldigt Mjölby. Handlar om att kuska runt i bil. Spela live. Dansa. Festa. Att acceptera att man växer upp och glider ifrån det där. Lära sig älska det man har och har haft. Försöka hitta sin inre 18-åring,” säger bandet sångare Rickard Beurling.

Singeln är skriven av Rickard tillsammans med Joakim Paulsson och Roger Gustafsson – Joakim och Roger står också för produktionen.

Roscoe Parker Band bildades 2018 av Rickard Beurling och Joakim Paulsson, de lärde känna varandra i tonåren då de bodde i Mjölby. Numera ingår också pedal steel-gitarristen Roger Gustafsson i bandet. Deras sound är country/americana men deras låtskrivande hämtar inspiration från livet i Sverige och är också väldigt präglat av uppväxten i en svensk småstad, där nöjet var begränsat till att köpa smuggel från lastbilschaufförer och att fördriva tid i replokalen eller ägna sig åt planlöst bilåkande.