Robert Wells – ”Wedding Bells” och ”Summer Breeze”

Reklam

I höst blir det turné för ”Wells – Vid Flygeln” med premiär den 6 oktober och gästar 16 orter runt om i hela landet från Malmö i söder till Piteå i norr.

– Det här är något jag drömt om i många år, att få spela in nyskriven musik tillsammans med den berömda och mycket anrika symfoniorkestern i Prag. Det är mäktigt. Dessutom kan jag redan nu avslöja att det blir en ny soloturné i höst där jag kommer att framföra många av låtarna. Jag firar stolt vidare både 60-årsdag samt jubileumsår och ser verkligen fram emot att möta publiken igen med nyskriven musik, säger Robert Wells.

Robert Wells har spelat in åtta egna kompositioner som kommer att släppas under sommaren uppdelade i fyra olika avdelningar. Musiken är inspelad i CNSO Philharmonics stora studio i Prag tillsammans med orkestern. CNSO – Czech National Symphony Orchestra, även kallad Prags Filharmoniker, är en av Europas främsta orkestrar. I deras lista av samarbetspartner hittar man inspelningar från alla genrer. Filmmusik med bl.a Ennio Morricone, Brian De Palma och Philip Glass. Klassiska projekt med Placido Domingo och ”Il Divo” samt pop och jazzinspelningar med ”Sting” m.fl

Första låtarna ut i serien var ”A Misty Morning” och ”Ballet Noir”. Andra delen släpptes den 22 juli ”Wedding Bells” och Summer Breeze”, tredje den 26 augusti, den fjärde och sista i serien släpps den 30 september 2022.

På ”Songs Without Words” – The Symphony Edition har Robert Wells med sig kollegan Johan Landqvist som genom åren flitigt medverkat som kapellmästare bl.a i SVT:s ”Victoriadagen” och ”Så Ska Det Låta”. Johan har arrangerat samtliga låtar till symfoniorkestern på inspelningen.

I höst tar Robert Wells med oss på en fantastisk soloturné runt om i hela landet och firar vidare jubileumsåret 2022.