Rigmor Gustafsson – ”Stop All The Clocks”.

Reklam

Rigmor Gustafsson är sångerskan som klev ut ur de enorma skogarna i Värmland och gick ut på den ångande asfalten i New York, för att senare bosätta sig i Stockholm med uppdraget att ta sig an Europa. En lång, varierad och prisbelönt karriär har gjort Rigmor till en av Sveriges idag ledande och mest populära jazzartister.

Hon har bland mycket annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten, och hon har vunnit en svensk Grammis för albumet ”Alone With You” där den mångsidiga låtskrivaren Rigmor står bakom alla tretton låtar.

Nu släpper hon låten ”Stop All The Clocks” som från början är en dikt av W.H Auden. Denna nu sjungen till musik skriven av jazzpianisten Elise Einarsdotter. Organisten och pianisten Leo Lindberg ackompanjerar på hammondorgel.

”Det är en mycket sorgsen dikt om den överväldigande känslan vid förlusten av en djupt älskad. Men jag tror det ger tröst att höra dessa ord och att dela känslor av förtvivlan. Det läker. Och jag tror att vi alltid behöver det, men kanske särskilt nu.”, säger Rigmor.

Rigmor är i skrivande stund igång med att komponera ny musik – för första gången på svenska – och planerar att gå in i studion efter sommaren.