Patrik Jeans – ”Consequence”

Reklam

Patrik Jeans andra EP ”Consequence” – med låttexter som beskriver kärlekens konsekvenser; det som kan vara svårt men också det som är enkelt!

”Titelspåret, ”Consequence” handlar om att inte våga satsa på nya relationer efter ha erfarit konsekvenserna av de som kom innan, när man tror att det blir lättare om man att inte släpper in någon ny. Men det håller oftast inte särskilt länge. För hur jävlig kärlek än kan vara, så kan den vara precis lika fantastisk”, säger Patrik.

På EP:n har Patrik samarbetat med producenterna Herman Gardarfve samt Rikard de Bruin aka RMK.

Patrik är en framgångsrik låtskrivare vid sidan av sin egen artistkarriär och har bland annat skrivit musik till artister som James Arthur, Felix Jaehn och för TV-program som Idol. Han ligger också bakom årets Melodifestivalvinnare ”Move”. Sedan 2018 har Patrik släppt sina mest personliga låtar själv, på eget bolag. Under året har han skrivit nytt material och experimenterat med sitt sound – resultatet av det hör vi på dagens release, där den röda tråden är Patriks fantastiska röst i kombination med tajta produktioner och känslosamma texter.

”Jag är lite av ett kontrollfreak. Att släppa musik utan skivbolag har varit tufft, men samtidigt ett bra sätt för mig att vara delaktig hela vägen från idé till släpp” berättar Patrik.