Patrik Jean – ”For You”

Reklam

Patrik Jean är artisten som med sin röst och sitt låtskrivande både flyttar berg (The Mamas: ”Move”) och dansar tills tårarna torkar (”Tears Run Dry”). Nu är han tillbaka med ”For You”, en kärlekshyllning som med Patriks starka och unika röst, mäktiga stråkpartier och vackra text verkligen berör.

”Jag har skrivit mycket om hjärtekross, men den lyckliga kärleken har alltid varit svårare att sätta ord på. Med ”For You” fick jag äntligen sagt allt jag ville säga, och den har blivit min mest personliga låt hittills” säger Patrik Jean.

Med över 60 miljoner streams är Patrik Jean idag en av Sveriges mest streamade independentartister. Hans musik rör sig från emotionell pop för den hjärtekrossade till upptempo för det mörka och svettiga dansgolvet. Vi har sett honom i TV-program som Melodifestivalen, Go’kväll, Morgonstudion, samt i tidningar som DN, SvD och kvällspressen.

Patrik Jean är dessutom en etablerad låtskrivare med över 250 miljoner streams i ryggen. Hans katalog innehåller flera guld- och platina-utmärkelser, och har hörts i TV-program som American Idol samt Love & Hip Hop. Efter att ha jobbat med brittiska artister som James Arthur, Callum Scott och Grace Davies, så har nya dörrar öppnats i Storbritannien. När världen nu långsamt öppnar upp igen kommer han under våren pendla mellan London och Stockholm för att satsa på den internationella karriären.

Patrik Jean har varit med och skapat soundet för flera av Sveriges största artister, genom att skriva deras debutsinglar. Bland annat har han skrivit Idolvinnar-låtar till Tusse och Chris Kläfford och vunnit Melodifestivalen 2020 med The Mamas.

”Jag älskar att fånga artisters identitet och budskap genom musiken. Det kan räcka med att sitta och prata i en timme innan man börjar skriva, för att hitta nån nerv eller livserfarenhet att utgå ifrån.” berättar han.