P.O.D – ”When Angels & Serpents Dance

Reklam

När historien återupprepar sig så framstår vissa utsagor som än starkare över tid. Tillbaka till 2008 då P.O.D. gav ut sin sjunde fullängdare, When Angels & Serpents Dance, inför en intet ont anande publik. Den fick en omedelbar respons från sina lyssnare som tog den till plats 9 på Billboards topp 200 och gav gruppen dess fjärde topp 10 placering på raken. Men dess teman, observationer och budskap har fått än större mening under 2022. Det flera gånger GRAMMY®-nominerade, genreöverskridande bandet från San Diego har fixat till, remixat och remastrat de tretton spåren och lagt till ytterligare tre spår från inspelningarna för att färdigställa sin vision. Nu återutger kvartetten, bestående av Sonny Sandoval (sång), Marcos Curiel (gitarr), Traa Daniels (bas) och Wuv Bernardo (trummor), When Angels & Serpents Dance på Mascot Records vid exakt rätt tillfälle.

”Det var en ny tid för bandet,” förklarar Sonny. ”En massa saker hände i våra privatliv då plattan spelades in så texterna blev mörkare och tyngre. Jag betraktar P.O.D.s plattor som olika kapitel från början till slut. Våra tidigare plattor fram till det kommande som ges ut 2023, kan ses som en tidslinje om var vi befinner oss, vad vi går igenom och vilka vi är.”

”Rent musikaliskt flirtade vi då med massor av olika grejor,” minns Marcos. ”Nu är jag rörd över att den faktiskt görs tillgänglig igen. Det är en platta jag tycker folk behöver höra. Det Sonny sjunger om är än mer relevant idag än tidigare.”