P.O.D – ”Drop”

Reklam

Platinasäljande kraftpaketet P.O.D (Sonny Sandoval (sång), Marcos Curiel (gitarr) och Traa Daniels (bas)) har gett ut videon för deras nya singel DROP på Mascot Record. Den innehåller ett gästframträdande av Lamb of Gods sångare Randy Blythe. ”DROP är ännu en säregen, ojämförlig rökare i krysset som gör bandet unikt,” säger Sandoval. ”När du hör den så vet du att det är P.O.D.!”

Det vitala bandet har existerat i mer än 30 år. Men fråga rockikonerna P.O.D. vad som fortfarande inspirerar dem efter så lång tid så berättar de att de ännu ser sig själva som slående underifrån. För varje nytt album, varje ny spelning känner de som att de måste bevisa något. ”Vi är fortfarande här och skapar något av den bästa musik vi någonsin gjort,” säger gitarristen Marcos Curiel. ”Om du vill ha innerlighet, mod och själ så är P.O.D. bandet för dig. Sångaren Sonny Sandoval tillägger: ”Vi försöker ständigt bevisa vad vi går för och vilka vi är. Vi har alltid haft den där punkrockmentaliteten.”

Det är med denna obevekliga kraft, som länge definierat det platinasäljande P.O.D., som de fortsätter att göra det än idag när de med stolthet går in i en ny fas av deras långa karriär. Nu, när det gått nästan fem år sedan deras senaste studioplatta, Circles, som till dags dato streamats över 50 miljoner gånger med hitten Listening To The Silence. Nu, när bandet är tillbaka med nya singeln DROP.

Låten är en exploderande bomb med sensationell sång av Lamb of Gods sångare Randy Blythe. ”Det var verkligen sjukt,” säger Curiel om DROP som inspirerades av gitarristens mångåriga kärlek till elektronisk musik. ”När droppen landar så hajar alla till,” tillägger han. ”Vi var tvungna att göra en sådan låt på det viset…på P.O.D.s vis.”

P.O.D.s lyssnare har alltid varit kärnan för vad bandet gör och därför är deras konserter så viktiga. De har spelat på dom största festivalerna som Sick New World, INKcarceration och Hell and Heaven Fest och har delat scen med band som KORN, Red Hot Chili Peppers, Evanescence och Seether.