”Och du tände stjärnorna” är en minneskonsert för Thorleif Torstensson

Reklam

”Och du tände stjärnorna” är en minneskonsert för sångaren och musikern Thorleif Torstensson som gick bort i januari i sviterna av covid-19.  Minneskonserten genomförs den 9 och 10 januari 2022 i Växjö Konserthus tillsammans med en stor del av den svenska dansbandseliten. Intresset är stort och de tre första föreställningarna sålde slut på ett par dagar. Med anledning av den stora efterfrågan efter biljetter har arrangören tillsammans med Thorleifs närmast anhöriga valt att släppa upp ytterligare en fjärde föreställning, en matiné den 10 januari och ge fler möjligheten att hedra, delta och minnas.

– Det känns förstås enormt roligt och även hedrande för såväl anhöriga som band och bransch. Thorleif har betytt så otroligt mycket för genren och därför blir det ännu viktigare att alla kan ta del av hyllningen. Att alla dessa stjärnor står på samma scen blir också en hyllning till musiken och en hel genre, säger Thomas Deutgen.

Få band har berört så många som Thorleifs. I över 50 år djupt förankrade i den svenska folkparkskulturen. Vad vore de lövade logarna, vackra sommarkvällarna och sista dansen utan Thorleifs smäktande saxofoner, taktfasta Svensktopphits och den klara distinkta rösten. En kväll med tolkningarna av en svensk låtskatt som varat i fem decennier med Thorleifs klassiska låtar tillsammans med dansbandseliten;

Arvingarna

Sten Nilsson (Sten & Stanley)

Olle Jönsson (Lasse Stefanz)

Hasse Carlsson (Flamingokvintetten)

Kjetil Granli (Streaplers)

Peter Larsson (Larz-Kristerz)

Kikki Danielsson

Mona G

Perikles

Göran Lindberg (Matz Bladhs)

Monia Sjöström (Grönwalls)

Ingmar Nordström

Thomas Deutgen