Nytt från supergruppen a-ha

Reklam

a-ha, en av Norges största popexporter genom tiderna, är aktuella med ett unikt album- och filmprojekt. Den 21 oktober 2022 släpper trion, som består av Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy och Magne Furuholmen, fullängdaren ”True North”. Skivan spelades in ovanför polcirkeln i de magiskt vackra omgivningarna kring norska staden Bodø. Men ”True North” är inte bara en skiva, det är även en långfilm.

Den ursprungliga idén var att a-ha skulle spela in en session live och sedan filma den. Men så småningom expanderade projektet till en storproduktion och en visuell upplevelse där a-ha framför sin musik tillsammans med norska Arctic Philharmonic. Filmen är regisserad Stian Andersen, a-ha:s samarbetspartner sedan många år.

– Det har varit ett ärofullt uppdrag att regissera ”True North”-filmen. Det har också varit ett stort nöje att skriva och skapa berättelsen som matchar a-has vackra sånger i den här filmen, säger Stian.

– ”True North” är ett brev från a-ha, från Polcirkeln, en dikt från norra Norge, sammanfattar Magne.

Filmen ”True North” visas nu på torsdag den 15 september via Sony Music Entertainment Premium Content och Trafalgar Releasing. Den går även att se på flertalet svenska biografer. För biljetter och information, besök ahatruenorth.com.

I juli släpptes albumets första singel ”I’m In”. Snart är det dags för ytterligare en försmak av kommande fullängdaren – på fredag ger a-ha ut singeln och videon ”You Have What It Takes”.