Nils Valentine – ”Välkommen till Sverige”

Reklam

Att bo i en småstad, att byta livsstil på grund av sjukdom, att ha nitroglycerinet med sig på scen som 23-åring. Så ser livet ut för Nils Valentine, hälsingepojken från Hudiksvall som tar revansch på livet genom musiken.

Nils Valentine skriver låtar som till stor del handlar om det vardagliga eländet,obesvarad kärlek och farväl. Att skriva texter och blotta sig själv i musiken samtidigt som man bor i en småstad har varit jobbigt tills det att han blev hjärtsjuk. Nu ser han ut som en hippie i en Gustav Vasa frisyr och bryr sig inte om att försöka vara någon annan för att passa in.

”Jag gillar inte politik, har inte heller någon större koll eller kunskap om det. Men jag ser att det finns mycket som inte står rätt till i vårt fina land just nu. Alldeles för många själar som har det knapert och svårt att få pengarna att räcka till saker som många andra ser som en självklarhet, som exempelvis mat. Allt för många som slungas in i drogernas famn. Låten kom till när en nära vän berättade för mig att hans lillebror hade fastnat i ett drogberoende. Jag kommer ihåg att jag blev chockad över att det kändes så nära och ofattbart att en ung kille i en småstad halkat dit i den där skiten. Det var då som texten till låten föddes och jag kände att nu får det vara nog. Välkommen till Sverige är ett rop på hjälp.”
– ”NILS VALENTINE”