NEIMY med nya singeln ”Like Tyson”.

Reklam

Många har säkerligen hört NEIMYS karismatiska röst tidigare, om inte annat på covern ”Dancing In The Moonlight”. Med NEIMYS röst och Jubëls produktion fick King Harvests hit från 70-talet en ny musikalisk kostym och blev en viral megasuccé sommaren 2018. Låten sålde platina i Sverige och har strömmats över 100 miljoner gånger världen över. Samma år blev NEIMYS låt ”I’ve Learned” handplockad av The Chainsmokers och Sofia Viscardi som soundtrack till den italienska filmen ”Succede”.
NEIMY, eller Ellen Falkås som hon egentligen heter, kommer ursprungligen från Nossebro och är numera bosatt i Örebro. Hon växte upp i ett musikaliskt hem där Bob Dylan var husguden. Men även om NEIMY är skolad inom den klassiska singer/songwriter-traditionen, så är det främst elektronisk indiepop som hon ägnar sig åt i dag. Hon kombinerar gärna musikstilar och framför allt texterna är viktiga för NEIMY. Något som märks på nya singeln ”Like Tyson”.
– Låten handlar om att stå bredvid någon som kämpar med psykisk ohälsa, och den hjälplösheten man kan känna. Idén till ”Like Tyson” fick jag en sen kväll vid datorn. Jag skrev text och melodi på några gitarrackord, sedan lades den på is ett tag. När vi sex månader senare satt i en session tillsammans med en producent som vi aldrig hade jobbat med innan, spelade vi upp låten. Då kände vi alla hur stark den var och att den kändes annorlunda. Från den dagen fick ”Like Tyson” nytt liv. Vi hittade ett beat och svängiga gitarrer som kompletterade sången, och vi kunde äntligen färdigställa låten, berättar NEIMY.
Nya singeln är skriven av NEIMY, Eric Wictor och Jakob Redtzer. Låten är det första alstret från kommande EP:n som släpps i slutet av augusti.
– ”Like Tyson” är ett stöd riktat till alla som lider av psykisk ohälsa, men även till anhöriga som står bredvid. Textraden ”Fight it like Tyson” är en metafor. Jag hoppas att lyssnaren kan ta till sig texten och förstå budskapet – att aldrig ge upp, avslutar NEIMY.