Nanne Grönvall – ”MeloDrama Queens – Vad kan gå fel!”

Reklam

Nanne Grönvall är en av Sveriges mest rutinerade artister. Med boken ”MeloDrama Queens – Vad kan gå fel!” (Lava Förlag) gör hon nu debut som författare. Romanen är en rolig feelgood-historia där läsaren får följa fyra vänner som tillsammans tar sig igenom glädje, sorg, fram- och motgångar i en vardag präglad av konkurrens. Att hålla sig aktuell i underhållningsbranschen är en konstart. Att dessutom åldras och försöka hålla jämna steg med digitalisering, influencers och sociala medier, visar sig inte vara helt lätt. Jakten på att känna sig älskade och behövda tar vännerna ut på händelserika upplevelser.

– Jag började skriva den på den här boken redan för tio år sedan och har bubblat med idéer om den artist- och kulturvärld som jag själv varit en del av i så många år och där verkligheten ofta överträffar dikten. Det känns underbart att boken äntligen är ute! säger Nanne.

I över tre decennier har Nanne rönt stora framgångar som artist, låtskrivare, programledare och skådespelerska. Hon har tävlat i Melodifestivalen med låtar som bl a ”Avundsjuk”, ”Håll om mig” och ”Den Vilda”. Med den sistnämnda vann Nanne dessutom tävlingen och tillsammans med One More Time representerade hon Sverige i Eurovision Song Contest 1996. Nanne har även skrivit texter till andra artister som t ex Arvingarnas ”I Do” och ”Tänker inte alls gå hem”. Utmärkelserna har blivit många genom åren, bland annat har Nanne vunnit en Grammis för ”Det Vackraste” som hon var med och skrev. Nu kan Nanne även titulera sig författare. I debutromanen använder hon sig av alla sina erfarenheter från nöjesbranschen.