Moncrieff – ”What Am I Here For”

Reklam

Efter att ha släppt den hyllade EP:n ”Warm” 2022 och genomfört en mängd spektakulära och utsålda konserter runt om i Europa, är irlandsfödde Moncrieff tillbaka med en helt ny singel.

”What Am I Here For” släpps den 3 februari via den tyska labeln energie (BMG). En bejakande positiv låt, full av livets berusning – om nyvunnet intresse och förälskelsens klarsynthet – ska förhållandet räddas måste det göras nu, innan det är för sent.

Chris Breheny, aka Moncrieff, drabbades av två hårda förluster i de sena tonåren, när både hans syster och två år senare även storebrodern gick bort. Musiken blev hans tillflykt och som ett led i sorgeprocessen flyttade Chris, endast 19 år gammal, ensam till London för att på allvar fokusera på musiken. Det tog inte lång tid innan några av de stora namnen fick korn på honom. En vän tog med honom för att sjunga kör bakom Adele, när hon gjorde en inspelning för BBC, och kort därefter, 2017, släpptes hans debutsingel, en singel som bl a Elton John lyfte i sitt radioprogram på BBC.

2019 kom EP:n ”The Early Hurts” och Moncrieff fortsatte att utveckla sitt låtskrivande. Han berättade: ”Nu har jag verktygen att skapa något väldigt personligt, enkelt och direkt, som inte behöver pukor och trumpeter för att förmedla en historia. Musiken har alltid varit linsen jag sett världen igenom, mitt sätt att bearbeta mina känslor”.

Singeln ”Warm”, hämtad från EP:n med samma namn och som släpptes 2022, gick in topp 10 på irländsk radio och han fick möjlighet att framträda i tysk TV.

Nu är han alltså tillbaka med ny musik, efter det som troligen är hans galnaste månad någonsin – 25 gig i 12 länder under 33 dagar. Vi kunde  bland annat se honom som förband till The Script på Berns i november 2022.

Håll ögonen på Moncrieff!