Mimikry – ”Splitter”

Reklam

Under 2020 har Mimikry skapat ett mastodont-projekt: En singel (fysisk och digital) och video i månaden under hela året. Ett smått galet och ambitiöst projekt som oss veterligen ingen annan gjort tidigare.

Det hela sammanställs nu i albumet ”Splitter” som släpps idag, både digitalt och fysiskt (dubbel-CD och dubbel-LP).

Bandet firar med ett livestreamat releasekalas på sin youtube-kanal kl 19:00. Missa inte det! 

Jonas ”Heavy” Stentäpp berättar:
”2020 var ett galet år på så många vis. Mest galet var att vi fick ihop det här utan att knappt träffa varann under resans gång. Vi visste nog inte riktigt hur mycket jobb det skulle innebära, även om vi fattade att det var ett monsterprojekt vi gav oss in på. Tolv singlar med video till varje, och dessutom vinylsingel till varje, vilket innebar en b-sida också. Det blev ju liksom 24 låtar och 12 videos.

I stort kändes det under kontroll ändå. Vi var tvungna att planera bra, men sen är det ju livet också, så ibland blev det ju sjukt stressigt. Men det gick fan i mål, och vi är sjukt stolta över att ha klarat det här. Och dessutom gjort det utan att göra avkall på låtarna.

Det känns skitroligt att äntligen få samla allt detta kreativa som pågått i över ett år på ett maffigt jäkla album. Nu har vi banne mig gjort nåt som ingen annan har gjort!”

(här hittar du en intervju med Mimikry)