Mick Fleetwood & Friends hyllar Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga år med en konsert

Reklam

Den 24 april kl 21:00 är det premiär för den streamade hyllningskonserten till Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga musik. Konserten är inspelad på ett utsålt Palladium i London tillsammans med artister och världskända musiker som blivit inspirerade av Fleetwood Mac och deras musik. Biljetter släpps 17 mars.

Konserten skulle visas på biografer runt om i världen, men på grund av Covid-19 restriktioner, kommer konserten att stremas exklusivt online via www.nugs.net i HD och 4K streamad video med Dolby Atmos ljud från 24 april 21:00. Den kommer att finnas tillgänglig i fem dagar via on demand. Musiken och konserten släpps på CD, vinyl och Blu-Ray den 30 april.

Den 25 februari 2020, precis innan pandemin och lockdown i England, samlades artister och världsmusiker för att fira grundaren av Fleetwood Mac, Peter Green. Den här konserten fick också en helt ny betydelse då Peter Green tragiskt gick bort i juli i år. På scen medverkade Neil FinnNoel GallagherBilly GibbonsDavid GilmourKirk HammettJohn MayallChristine McVieJeremy SpencerZak StarkeyPete TownshendSteven Tyler och Bill Wyman. Producent är ingen mindre än den legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave BronzeJonny LangAndy Fairweather LowRicky Peterson och Rick Vito.

Peter Green har lärt mig två ovärderliga råd när det handlar om musik: Less is more och var inte orolig över att vara smart. Han spelade från sitt hjärta, vilket är varför så många människor, musiker, och fans, samlades i London för att hylla honom, alla som medverkade har upplevt Peters magi. Han var älskad och vi kommer att sakna honom”, säger Mick Fleetwood

Albumet Mick Fleetwood & Friends – Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac kommer att finns tillgänglig på följande format:
Blu-Ray, 2CD, 4LP, 44p Bookpack
Blu-Ray, 2CD, 20p Mediabook
4LP Gatefold

Biljetter finns här

För mer information: www.mickfleetwoodandfriends.com