Maria Rodhes – ”Calling for You”

Reklam

– Calling for You togs faktiskt bort som öppningstitel på debut – EP´n Happy Ending. Den hade helt enkelt för bra vibbar för att inte skickas till Melodifestivalen, berättar Maria. Dessa 2:38 minuter är tveklöst det bästa jag varit med och gjort hittills. Ljudbilden är fylld av karibiska POP-vindar, en fet kör och mitt eget sound.

Då hon är en mycket upptagen mamma och entreprenör tillsammans med sin nya karriär som POP-drottning, missade hon dock tyvärr deadline till Melodifestivalen. Månader senare och återhämtad från denna besvikelse är det dock dags att låta denna låt se dagsljuset.
Med den här singeln vill Maria öka medvetenheten bland tonåringarna då hon som tonårsmamma bryr sig kanske lite extra om den generation som ska ta hand om oss lite äldre en vacker dag.

– Jag är inte avundsjuk på barnen som växer upp nu, däremot riktigt orolig. Vi bör lära våra barn självkärlek och respekt. Många av dem exponeras ständigt och jämförs och jämför med det som visas på sociala medier. En ”desillusionerad verklighet”. Om vi lär dem att bli kära i sig själva istället och samtidigt vara empatiska mot andra, utan att bli narcissister, så kommer vi att bygga ett starkt och stabilt samhälle, hävdar Maria. Vi ska aldrig tävla eller jämföra oss med någon annan än oss själva. Visionen med den här låten är att få framföra den live på scen med stöd av en riktigt stor barnkör som skanderar budskapet, kärleken till en själv – den oändliga kärleken du får när du älskar dig själv först är massiv!