Mad Kai – ”Sick”

Reklam

Fara och mörker möter skörhet och emotionell ärlighet i den tredje singeln från electro-duon MAD KAI. Sick” skildrar det inre tumult och ilska som skapas när du gång på gång nekas din plats i rummet.

Lyssnaren välkomnas av spöklika kyrkklockor som leder in i industriella trummor och en sångmelodi som signalerar fara. Spänningen löses upp i ett sammanbrott byggt på tunga trap-beat och en nästintill skräckfilmsklingande text. Det kontrasteras med sköra, atmosfäriska syntar som perfekt reflekterar känslan av den desperation och svaghet som kommer med frustrationen. I ”Sick” får vi ta del av det ocensurerade mörker som gömmer sig längst in i ilskan och hopplösheten som bildas när du alltid måste sitta tyst i hörnet och tillgodose andras behov.

MAD KAI är en konstellation av de två Malmö-musikerna och bästa vännerna Jutta Stolt och Olivia Lyne. Genom sin musik vill de ta kommandot över både sina egna liv och musikvärldens mansdominans. Med MAD KAI utmanar de harmonier, rytmer och strukturer genom att inspireras och sedan göra det till sin grej. En helt ny grej.

”Det är frustrerande att vara en kvinna i en mans värld. Vi blir missförstådda, misstrodda, och måste alltför ofta vika oss för mäns överdrivna självförtroende. Under åren har detta byggt upp en ilska inom oss; en ilska som aldrig riktigt får något utlopp, eftersom att vi då genast stämplas som känslosamma och galna.”

– Olivia Lyne

”Vi har fått släppa ut vår ilska i hela processen; text, musik och produktion. Låten är helt skapad av oss själva i MAD KAI och är helt enkelt en hyllning till kvinnlig ilska – en känsla precis lika verklig som andra.” – Jutta Stolt

”Vi kanske ser harmlösa ut, men inom oss så planerar vi en revolution.” – Jutta & Olivia