LX – ”Naked Truth”

Reklam

“Dare to be great.” Det är orden som ingjutits i popsångerskan/ låtskrivaren/ artisten LX (utalas Lex)av hennes far. Samma ord står på hennes registreringsskylt och är etsade på hennes själ. ”Jag vill att min musik ska påverka och inspirera människor, särskilt unga tjejer så att de kan bli starka och oberoende”, säger hon. Född Lexy Bradford, LX skriver eller co-skriver alla sina låtar. Som popartist är hennes sångton ren och tydlig med strössel av R & B-riffs som läggs ovanpå dagens elektrotakter. Hon arrangerar och sjunger strama harmonier som skapar en frodig och eterisk bakgrund som omsluter hennes bly.

Som influenser nämner hon: – Bruno Mars för de otroliga framträdandena, fantastiska bilderna och hela paketet (sångare, låtskrivare, dansare, musiker); Gwen Stefani för hennes modestil; antemiska sånger med mördare harmonier – Queen; och Beyonce för hennes elektrifierande föreställningar och meddelande om kvinnors bemyndigande.

LX uppträdde på The Latin Latin GRAMMYs® 2017 med Luis Fonsi och Diplo, och har delat scenen med många andra stora etikettartister. Även om hon som artist som drömmer om slutsålda arenor är det alltid hennes drivkraft att få fans att relatera till henne och känna sig inspirerade av musiken.

LX: s senaste singel är fylld med ärlighet och djup introspektion, som beskriver sanningarna i ett giftigt förhållande samtidigt som du upptäcker dig själv längs vägen. En lekfull men ändå subtil elektronisk popmelodi åtföljer de relaterade och uppmuntrande texterna.