Lackland – ”We Are The Ones That Won’t Forget”

Reklam

Efter ett antal kryptiska inlägg på sociala medier släpper punkbandet Lackland idag den 1 november sin första singel We Are The Ones That Won’t Forget med tillhörande video. Låten är en riktig stänkare med allsångsrefräng som fastnar direkt och sedan sitter kvar som ett gammalt tuggummi under dina Converse. Lackland består av Martin Westerstrand (LOK/Lillasyster) på sång, Anton Strand (Seigmenn) på bass och sång samt Rickard Alriksson (Nasum/The Accidents) på gitarr och sång. Bandet gör sina första livespelningar i Stockholm och Göteborg den 2-3 december.   *

BAKGRUND

En kväll i somras satt de gamla kompisarna Rickard Alriksson och Anton Strand i bastun, drack några öl och snackade musik. Efter att ha diskuterat gemensamma favoritband, band man önskar att man sett och annat som musikintresserade människor brukar diskutera under liknande omständigheter, kom man fram till att det saknas en pusselbit på den svenska musikscenen – ett riktigt bra punkband med rötterna i den mer skitiga rocken. Sagt och gjort började man jamma på gamla favoritlåtar och fick omedelbart känslan av samhörighet – det kändes rätt helt enkelt och man ville åt samma håll.

För er som inte känner igen namnen bör det nämnas att dessa två herrar ingalunda är några duvungar. Rickard var med och grundade grindcorelegendarerna Nasum och har senare även spelat med The Accidents. Anton har i sin tur spelat i punkbandet Seigmenn tillsammans med bland annat Mathias Färm och Nikola Sarcevic från skatepunkfavoriterna Millencolin. Under tiden de jammade lade de ut några klipp på sociala medier och det tog därefter inte lång tid innan deras gemensamma vän Martin Westerstrand hörde av sig och undrade om de behövde sångare. Med tanke på att Martin i det närmaste är en legendar genom sitt förflutna i LOK och idag dessutom en av Sveriges största hårdrockssångare i framgångssagan Lillasyster så var svaret givetvis ett rungande ja. Lackland var härmed bildat och musik började skrivas.

SINGELSLÄPP OCH FRAMTIDSPLANER
Dagens singel- och videosläpp We Are The Ones That Won’t Forget är startskottet på en framtid fylld av stök, bök och allsång. Då grabbarna i Lackland länge saknat ett svenskt punkband som blandar den klassiska hardcorepunken med skitig rock så bildade de helt enkelt bandet de själva ville se och höra. Den 2-3 december firas bandets födelse i Stockholm och Göteborg och detta blir alltså första gångerna som Lackland spelar live. Därefter planeras fler singelsläpp och senare ett fullängdsalbum. Håll koll, för det här gänget lär du inte bli av med i första taget.