Kris Barras Band – ”Dead Horses”

Reklam

The Kris Barras Band är redo och går i raketfart mot slutet av året med sin nya låt Dead Horses. Låtens stenhårda intensitet visar bandet då de är som bäst. De kommer att agera förband åt tungviktarna från Kentucky, Black Stone Cherry, på deras turné i Storbritannien i september.

Dead Horses löper amok och bandet är tyngre än någonsin och deras stadiumrock har höjt volymen ytterligare ett snäpp. Låten är hämtad från deras kommande nya studioalbum som producerats av Dan Weller (Enter Shikari, Bury Tomorrow, Monster Truck) och som ges ut 2022 av Mascot Records (Black Stone Cherry, Fozzy, Crobot).

Bandet har hittills get ut tre plattor men deras svindlande karriär går fort. Från att ha sålt 50 biljetter på små barer i Devon till 13 000 biljetter för deras turné som huvudattraktion så har bandet tagit klivet upp till ett av Storbritanniens stora liveband. Deras genombrott kom med plattan Light It Up som gick in på topp 50 på Storbritanniens albumlista. De har vunnit pris som bästa nykomling, har haft radiohits, sålt ut ett flertal turnéer, spelat live två gånger på BBC radio 2, agerat förband åt band som Black Stone Cherry, Therapy? och Rich Robinson (The Black Crowes) samt flera välbesökta festivalframträdanden.

Barras berättar om Dead Horses: ”Den handlar om stunden då man inser att ett förhållande hart agit slut.” Låten skrevs tillsammans med Johnny Andrews (Three Days Grace, Halestorm, Buckcherry, Fozzy). Barras beskriver samarbetet så här: ”Det är den första låten som jag skrivit klart tillsammans med någon och det var en fantastisk upplevelse att få jobba tillsammans med en snubbe som Johnny även om den gjordes via Zoom under nedstängningen.”

Videon spelades in hemma i Devon och vidderna på Dartmoors heder. ”Vi lyckades få fatt i en otroligt läcker Chevy Camaro 69:a,” berättar han. ”Jag fick faktiskt rycka in som kameraman för några tagningar bla då jag hängde ut från bilens baklucka då den flög fram över heden för att få till några av scenerna.”