King Falcon – When The Party Is Over

Reklam

Med en blandning av klassisk slarvig rock och nydanande indie kan King Falcons omedelbara låtar liknas vid band som the Black Keys, Cage the Elephant, Tame Impala, The Killers, Royal Blood och Beck. Musiken svämmar över av bluesiga gitarriff, svettiga sötsliskiga punkrefränger, själfull sång och vibrerande indierock.

För att fira att de blivit signade av Mascot Records så ger King Falcon ut musikvideon för When The Party Is Over som är en oemotståndlig, melankolisk, mid-tempo rocklåt med en omedelbar refräng. Låten beskriver ensamma nätterna i New York med en uppriktighet som verkligen kommer till liv i den mörka och förföriska videon som fångar livet i staden under pandemins första dagar. ”Vi blev jagade av en galen snubbe med kniv i en park då vi spelade in videon,” minns Michael Rubin.

King Falcons Michael Rubin och James Terranova började med musik som tidigt (de var 12 respektive 15 år gamla) i bandet The Inoculated Canaries. De är uppfödda på klassisk pop och rock genom studier på School of Rock och tonåringarna slarvade runt i New York City under flera år. Men idag har de vidgat sina vyer och skrivit på för Mascot Records/Mascot Label Group som erfarna musiker.

Michael står för King Falcons kreativa sida medan trummisen och inspelningsteknikern James Terranova är absolut nödvändig för bandets anda. Han är sparsmakad och planerande som rejäl motvikt till Michael bohemiska personlighet och duon kan ibland liknas vid ett gift gammalt par. ”Jag skulle offra mitt liv för honom men jag skulle lika gärna kunna vara den som tog livet av honom,” skojar Michael. Fram till nu har King Falcon varit en duo på gitarr och trummor men de letar just nu efter en ny trummis då James har gått över till att spela bas.