Kenny Wayne Shepherd – Dirt On My Diamonds Vol. 1

Reklam

Nyligen gav den femfaldigt Grammy-nominerade gitarristen Kenny Wayne Shepherd ut sitt efterlängtade nya studioalbum Dirt On My Diamonds Vol. 1. Den visar upp en unik blandning av blues med en modern ljudbild och är en upplevelse för Shepherds fans såväl som bluesentusiaster. I samband med utgivningen ges en textvideo för nya singeln Dirt On My Diamonds ut.

Albumets titelspår beskriver Shepherds musikaliska utveckling som enkelt blandar moderna element med traditionell blues. Den spelades in i ikoniska Fame Studios i Muscle Shoals, Alabama, USA och är en beskrivning över livets alla moment som saknad, kärlek och försoning. Varje låt på albumet är en spegling av Shepherds djup och mångsidighet som artist och han gör en djupdykning ner i komplexiteten och känslorna som formar varje människa.

På Dirt On My Diamonds Vol. 1 går Shepherd utanför den traditionella bluesens ramar och väver in moderna ljudbilder med sociopolitiska betraktelser samtidigt som han behåller den autentiska bluesens kärna. Albumet beskriver Shepherd som ”ett tidsdokument” som beskriver hans musikaliska resa och utveckling som artist med minnen av händelser som betytt mycket för honom. Arbetet med plattan handlade inte enbart om musiken utan om att acceptera livets olika brister och finna det vackra i dem. Filosofin löper som en röd tråd genom plattan men särskilt på Sweet & Low och den tankeväckande Best of Times. Med Dirt On My Diamonds Vol. 1 fortsätter Shepherd att definiera om och tänja gränserna för vad bluesmusiken kan vara.