Kenny Wayne Shepherd – ”Ballad Of A Thin Man”

Reklam

Den 2 december ger den femfaldigt Grammy-nominerade gitarristen Kenny Wayne Shepherd ut The Trouble Is…25 som är en nytolkning av hans album Trouble Is som tände den gnista som blåste nytt liv i bluesen då den gavs ut för 25 år sedan. Även om låtlistan nästan är identisk så noterar fansen att den fantastiska tolkningen av Ballad Of A Thin Man nu är inkluderad. Den valdes bort från originalet 1997. Shepherd minns:

”Jag ville egentligen göra Dylans Everything Is Broken för jag hade just turnerat med honom och han var så vänlig mot mig och en sådan stor inspirationskälla. Vår producent Jerry Harrison hade föreslagit en annan Dylan-låt, Ballad Of A Thin Man. Men jag var lite orolig att den var lite för annorlunda för mina fans och Everything Is Broken hade en mer bluesig känsla. Jerry kämpade hårt för att få med Ballad Of A Thin Man så vi bråkade en hel del om det. Till slut fick jag min vilja igenom och Everything Is Broken hamnade på plattan men vi spelade faktiskt in Ballad Of A Thin Man. Så jag tycker att det är rätt coolt att den nya versionen av Ballad Of A Thin Man är nästan identisk med den vi spelade in 1997 och nu inkluderad i den nya boxen.
Tillsammans med utgivningen den 2 december av Trouble Is…25 ges även en live-DVD ut. Inspelad på The Strand Theatre i Shepherds hemstad Shreveport, Louisiana, USA som spelades in under hans ett år långa turné i USA för att fira 25-årsjubileet av Trouble Is.