Josefinito – ”Fine Like Bordeaux”

Reklam

Josefin Johansson kan titulera sig komiker, programledare, skådespelare, poddare, författare och numera även – popartist. För Josefin sjunger minst lika bra som hon skämtar. På midsommarafton släppte hon den färgsprakande eurodiscodängan ”Not My Favourite” under artistnamnet ”Josefinito”. En låt som kom till efter en hektisk period av Tinder-dejtande.

Nu följer Josefin ”Josefinito” Johansson upp med den medryckande singeln ”Fine Like Bordeaux”. Den här gången riktar hon sig till alla som drabbats av hjärtesorg, men vill även visa att det går att komma ut på andra sidan – starkare än någonsin. Ett både tröstande och peppande alster som bjuder upp till dans hela natten lång.

– När du blivit överkörd, stampad och manglad av hjärtesorg är det bra att veta att du kommer klara dig. Inte bara det, du kommer klara dig bra. You’ll be fine like wine. Denna låten är till oss som överlevt ett krossat hjärta, konstaterar Josefinito.

Även denna gång har Robin Rudén varit med och skrivit samt producerat. Att det har blivit just elektronisk popmusik med eurodiso-inslag är ingen slump. Josefin älskar 90-talet och eurotechno. Hon menar att hon och Robin mer eller mindre kan doktorera i band och artister som Aqua, Blümchen och Antiloop. Coronapandemin har också haft inverkan på Josefins låtskrivande.

– Den här senaste tuffa tiden som varit har jag behövt saker som är familjära. Jag lyssnar själv just nu nästan bara på samma hits jag hörde i högstadiet. Bekanta tongångar som kan krama en tillbaka till mellanstadiet. Det är nåt tryggt med den oförskämt glada attityden och den oförstörda framtidstron. Det är fest. Och det är dans, säger Josefin.

Singlarna kommer så småningom att samlas på en fullängdare. Och som vanligt har Josefin flera projekt på gång framöver, bland annat så programleder hon finalen av ”P4 Nästa” den 12 september, tillsammans med Titti Schultz.