Josefin Johansson är aktuell med humorföreställningen ”Den stora kärleken”

Reklam

Mångfacetterade Josefin Johansson har ett gediget CV. Hon kan titulera sig programledare, artist, komiker, skådespelare, författare, poddare och SINGEL. I höst åker Josefin på turné i 11 städer med föreställningen ”Den stora kärleken – eller – Vem drog ur proppen?” som handlar om de lärdomar och slutsatser som Josefin kommit fram till efter att hon mer eller mindre doktorerat i just ämnet ”singelliv”. Detta är Josefins andra soloshow sedan debuten ”Tjejgrejer”.

”Jag har lärt mig rätt mycket om dejtingvärlden och dess falluckor. Men också dess vinster. I den här föreställningen berättar jag om mina erfarenheter och lärdomar. Med humor och egenskriven musik. Och ja, det kan bli ekivokt.” – Josefin Johansson

I ”Den stora kärleken” blandar Josefin stand-up med egna låtar som ”Not My Favourite”, ”Fine Like Bordeaux” och ”Holidate”. Igenkänningsfaktorn är hög, anekdoterna roliga, pinsamma och alldeles, alldeles underbara. ”En härligt frispråkig sexshow”, skrev Sydsvenskan vid ett publikt genrep av föreställningen i fjol. På scen har Josefin med sig med sig musikern och sidekicken Oskar Nilsson som bland annat känns igen för rollen som Robert i Björn och Bennys ”Kristina från Duvemåla”.

Föreställningen innehåller även den nya singeln ”Honk Song” som liksom Josefins tidigare alster handlar om relationer.

”Det kommer en punkt när man inser att ens partner inte är ofelbar. Kanske är för dålig på att planera. Eller sortera soporna. Kommer aldrig i tid. Men han har en sak som är ovärderlig. Han har sin tuta.”

Josefin startade sin karriär som programledare på Sverige Radio. Sedan dess har vi lärt känna henne som ståuppare, skådespelare, poddare och författare. 2017 utsågs hon till ”Årets kvinnliga komiker” och tre år senare och vann hon ”På Spåret”. Josefin har dessutom varit programledare för SVT:s ”Smartare än en femteklassare” under tre säsonger. Förra året klev hon även fram i rampljuset som popartisten ”Josefinito”. Nu är Josefin aktuell med både ny musik och ny humorshow.

”Den stora kärleken” har premiär på Teatern i Halmstad den 15 september 2021. Föreställningen produceras av Kahlo och är 90 min utan paus. Åldersgräns 13 år.

Biljetter till ”Den stora kärleken” släpps den 19 mars kl 9:00 via: https://www.kahlo.se/denstorakarleken

”Den stora kärleken” höstturné 2021*

15 sep – Halmstad, Teatern – Premiär

16 sep – Lund, Stadsteatern

23 sep – Varberg, Teatern

24 sep – Jönköping, Teatern

25 sep – Växjö, Palladium

6 okt – Malmö, Moriska Paviljongen

7 okt – Göteborg, Lisebergsteatern

22 okt – Karlstad, Scalateatern

24 okt – Örebro, Hj. Bergman Teatern

12 nov – Linköping, Sagateatern

13 nov – Stockholm, Scalateatern

*Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring sammankomster och kommer att ändra och hitta nya datum om restriktionerna säger så.