Joe Bonamassas – ”Hope You Realize It (Goodbye Again)”

Reklam

Den nya singeln Hope You Realize It (Goodbye Again) skrevs av Bonamassa och Tom Hambridge och visar på hans idérikedom inom bluesgenren och som gett honom 26 förstaplaceringar i rad på Billboards bluesalbumlista. ”Den här låten skrev jag tillsammans med Tom Hambridge och vi gav den ett rejält Tower of Power-stuk,” förklarar Bonamassa. ”Hela grejen med Blues Deluxe Vol. 2 är att vi försökte omfamna samma spann av covers som på Blues Deluxe Vol. 1 så vi behövde en rökare och jag hade låten på lager i närmare ett år. Calvin Turner skrev ett riktigt funkigt blåsarr och vi gjorde den som en Tower of Power-låt utan att ursäkta oss. Det ligger i groovets natur och allt annat, du får bara bocka och buga.”

”En av anledningarna till de här nya inspelningarna var att jag ville se om jag mognat musikaliskt genom åren och om jag blivit en bättre musiker,” förklarar Bonamassa. ”Jag är glad att kunna konstatera att jag är en resor bättre sångare nu än för 20 år sedan, även om jag aldrig anser mig vara en riktig sångare. Men jag kan ta mig an en låt lite bättre än jag kunde då.”

Blues Deluxe Vol. 2 är Bonamassas hjärtliga hyllning till sina musikaliska rötter som startade hans karriär. Här andas han nytt liv i klassiska låtar och fångar bluesgenrens utveckling. Den ges ut den 6 oktober på J&R Adventures/Provogue Records och innehåller två originallåtar, varav en är Hope You Realize It (Goodbye Again), och åtta covers av några av de mest prominenta namnen inom bluesen från Bobby ”Blue” Bland till Albert King. Nu finns även den superlimiterade boxen (endast 500 ex.) som innehåller CD och vinyler av både Vol. 2 och Blues Deluxe Remastered samt en hel del annat exklusivt material.