Joe Bonamassa – ”Mind’s Eye”

Reklam

Joe Bonamassa ut den animerade musikvideon för sin nya singel Mind’s Eye som är hämtad från hans kritikerrosade album Time Clocks. Videon är en hyllning till den animerade stil som användes av The Beatles i filmen Yellow Submarine och många prog/rock-videor från 70-talet och kommer lagom inför hans Europa-turné som börjar den 20 april i Glaskow och avslutas 7 maj i Paris.

”Joe ville att videon skulle likna de fantastiska prog/rock-videorna från förr med specialgjorda illustrationer och psykedeliska scener,” säger Roy Weisman som är VD för Joes amerikanska skivbolag J&R Adventures.

Weisman fortsätter, ”Låten har en klar Pink Floyd-känsla så videon var tvungen att vara riktigt bra för att kunna matcha den känslan. Hela plattan Time Clocks beskriver en resa och Mind’s Eye ger en rolig inblick i vad som kunde ha simmat omkring i någons tankar.”

Den hyllade blues/rock-gitarristen, sångaren och låtskrivaren Joe Bonamassa återvänder till Europa för första gången på tre år. 2022 års turné följer efter utgivningen av hans kritikerrosade femtonde studioalbum Time Clocks som gavs ut i oktober 2021 på Provogue Records/Mascot Label Group i Europa och J&R Adventures i Nordamerika.

På Joes turné 2022 kommer gitarristen att uppträda tillsammans med en handfull speciellt utvalda musiker som kommer att spela material från Time Clocks såväl som låtar från hans stora backkatalog av album som Royal Tea, Redemption, Blues of Desperation och Ballad of John Henry samt andra av fansens Bonamassa-favoriter.