Jakobina – ”Walking on the Moon”

Reklam

I november 2020 debuterade Göteborgsbaserade Theresia ”Jakobina” Svensson med singeln ”Adios Adios”, en låt som fick ett mycket varmt mottagande. Nu är hon tillbaka med uppföljaren ”Walking on the Moon”. Det nya alstret är, liksom debutsingeln, skriven av henne själv samt låtskrivaren och producenten (och inte minst – Melody Clubs frontman) Kristofer Östergren.

Jakobina är förvisso ny som artist, men bakom det maskerade ansiktet döljer sig en rutinerad låtskrivare med en gedigen meritlista. Theresia har bland annat skrivit hitsingeln ”Cat and Mouse” till den sydasiatiska popgruppen BY2. Låten har nått stor kommersiell framgång och gruppen röstades fram som årets mest populära på kinesiska Kugou Music Awards. Theresia ligger även bakom en rad bekanta radiojinglar och hon har komponerat musiken till en prisbelönad reklamfilm.

Att ta klivet ut i rampljuset som artist har dock tagit sin tid för Theresia. Att det blev just Jakobina som artistnamn kan hon tacka sin pappa för. Theresia har tidigare berättat att hennes pappa ville döpa henne till Jakobina redan från början, men att hennes mamma tyckte det lät som namnet på en papegoja.

– Namnet Jakobina har alltid funnits med mig och symboliserar den jag inte blev. Det har tagit lång tid för mig att hitta rätt bland samarbeten och därför kändes det självklart att välja detta artistnamn. Jag hittade hem. Plus att det glittrar i pappas ögon när han äntligen fick revansch, berättar Jakobina.

Inför Alla hjärtans dag släpper Jakobina nya singeln ”Walking on the Moon” som stämmer väl överens med temat för den 14 februari. Låten handlar kort och gott om känslan att vara kär. Eller kanske i det närmaste besatt.

– Jag skulle kunna hitta på en svår story men sanningen är enkel – jag skrev ”Walking on the Moon” när jag var nykär! Jag var hög på mig själv, hög på oss och kunde inte fokusera på något annat. Jag hade lite flyt att känslorna var besvarade, annars hade det slutat med kontaktförbud, säger Jakobina.

Båda singlarna ”Adios Adios” och ”Walking on the Moon” finns med på Jakobinas debut-EP som släpps i slutet av mars.