Illumen – ”Drifting Apart”

Reklam

”Drifting Apart” handlar om känslan av att glida isär, om känslor som falnar – för en vän, en älskare eller en släkting. Känslor som kan vara skrämmande och svåra att helt förstå och som de flesta av oss delar och känner igen.

Illumen vill skapa musik med oväntade beats och texter som kan bli en väckarklocka för den som lyssnar. Den nya singeln tar samma bana. Texten förmedlar en nästan desperat känsla, medan musiken står i skarp kontrast och dämpar desperationen.

– I ”Drifting Apart” beskriver vi en pågående separation, här finns reflektioner över beteenden, både egna och andras. Sättet Martin [Radoz] presenterar texterna och melodierna på är rakt på sak, nästan naket, för att förmedla enkla sanningar och ärliga känslor.

Trion Illumen kommer från Stockholm. Influenser hittar vi från en rad olika musiker och artister, som Tones & I, Lukas Graham och Coldplay men är kanske mest att jämföra med den brittiske singer/songwritern Tom Grennan och en mer antemisk version av The Wombats.

Namnet Illumen kommer från tanken att bandet belyser både de mörkare sidorna av sig själva och tiden vi lever i. Illumen gör musik som uppmanar lyssnaren att göra skillnad, göra förändringar till det bättre. Och vad är bättre än att göra det till musik som går att dansa till?