Hip-hop-punkarna Oxymorons ger ut ny låt

Reklam

Last Call producerades av Zach Jones (Fever 333, Nova Twins, Crown The Empire) och är en hip-hop/rocklåt som utforskar självmedicinering med alkohol för att dämpa ens inre demoner. Bröderna och tillika frontmännen Deee ock Kis ord är ödmjuka där sårbarheten skiner igenom varje vers och accentueras av deras totala uppriktighet och mästerliga tonfall. Låten utvecklades till något alldeles speciellt då sångaren/låtskrivaren/producenten Troi Irons lade på sin skrovliga och frammanande röst som passar perfekt i den desperata hooken ”Last drink up in my hand, This time I’ll take it slow, Oh shit I’m fucked up.”

Så här säger bandet om vad som inspirerade dem att skriva en sådan ärlig låt och öppna upp sig inför alla, ”Last Call är en övning i sårbarhet och vi använder vår musik till att bättre förstå oss själva och vad som driver oss. Alltför många gånger har vi fastnat stirrandes på botten av flaskan och använt alkohol för att kunna känna oss annorlunda eller ingenting alls. Vare sig du brottas med problemet nu eller har gjort tidigare så hoppas vi att den här låten gör att du känner igen dig och kan hjälpa dig ur ditt missbruk inom en snar framtid.”

Gästartisten Troi Irons har ett annorlunda perspektiv till låten och berättar, ”Jag har länge diggat Oxymorons och vad de gör så det var fantastiskt att få vara med på låten. Jag dricker väldigt lite så det är mer en metafor för hur människor famlar efter första bästa sak som kan få oss att känna oss lite mindre ensamma. Vilket inte alltid är så hälsosamt. Förhoppningsvis vänder de sig i stället till musiken med den här låten.”