Göteborg East End sjuder av skaparglädje

Reklam

– Ideén med Göteborg East End Lerum är att skapa en arena för nöje och kultur av hög kvalitet, precis likt West End. Satsningen är stor och innefattar tre olika arenor: ASPENÄS HERRGÅRD, ALUDDEN och DERGÅRDSTEATERN. Lerum ska bli en ort dit folk åker för att ta del av olika typer av teater på olika arenor. Detta skapar arbetstillfällen för många kulturarbetare. Närheten till Göteborg och natur gör detta till ett utmärkt utflyktsmål, med hotell och restauranger av hög kvalitet. Säger projektledare och regissör L Per E  Pettersson.

Göteborg East End hösten 2022 och våren 2023

28 oktober ”Spökvandringen” i Växtrummen, Lerum.

4 November Premiär för storsatsningen ”Alla onda ting är tre” spelas till och med den 26 november.

14 januari Nypremiär ”Trumf på Hand” spelas fram till och med maj (fredagar och lördagar). Detta är Comedy Art Theatres tjugonde mordgåta sedan 2005. Konceptet startade på Nääs slott och har nu sprids över Sverige och Danmark.

18 februari premiär Pettson & Findus ”Pannkakstårtan” spelas hela sportlovet.

Mamma Mu ”Bland kråkor och tigrar” (datum presenteras inom kort) spelas våren 2023.

Läs mer om alla kommande och pågående projekt via Göteborg East End Klicka här..

Första premiären är nyskrivna föreställningen ”Alla onda ting är tre” med Håkan Klamas, Bengt Sanzén och Anneli Söderström i rollerna i regi av L Per E Pettersson som ligger bakom succéer som ”Full Frys” m.fl.

Föreställningen kretsar kring länsman Leonard Stamsten, som på sin ålders höst ser tillbaka på två av sina mest intressanta mordfall. Samtidigt går han en kamp mot livets klocka för att lösa det enda fall han hittills inte lyckats knäcka, mordet på sin egen fru. Är det en mordgåta? Nej… och ja. Det finns tre mordfall att lösa genom föreställningen, men man kan också bara se den som en upplevelse utöver det vanliga med inslag av sång, dans och en zeppelinare. De tre skådespelarna Håkan Klamas, Bengt Sanzén och Anneli Söderström kommer tillsammans att gestalta över 20 roller och regisseras av L Per E Pettersson!

”Alla onda ting är tre” har premiär den 4 november och spelas på ”Göteborg East End”, Dergårdsteatern i Lerum till och med den 26 november 2022. 

Håkan Klamas har över 30 års erfarenhet av fars och komedi, både på scen och som manusförfattare, bland annat till succéföreställningarna på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Bengt Sanzén har roat folk med fars, komedi och improvisationsteater i mer än 20 år. Han har även varit programledare för Comedy Arts livemordgåtor.

Anneli Söderström har roat på Göteborgs improvisationsteaterscener i många år. Hon har också spelat barnteater med Fröken Ulf och dubbat barnprogram på Netflix.

L Per E Pettersson är regissör och manusförfattare. Han har bland annat skrivit succén ”Full Frys” och över 20 mordgåtor.