”Focus” är svenske Alex Runos femte singelrelease

Reklam

Hans tidigare låtar har snurrat flitigt i radio, inte minst låten ”Devil”, som beskrivits såhär av Scandinavian Soul: ”It’s the epitome of a modern blues/soul single… This single is so goddamned good. It has to be the Devils work! Easily a ’track of the year’ contender.”

”Devil” har även fått en koreansk version. Det är megastjärnan  MAX CHANGMIN 최강창민 från TVXQ som har spelat in den. Videon till låten har över 13 miljoner visningar.

”Focus” handlar om att ta sig samman och bara fokusera! Om att lämna sina sociala medier och internets vita brus för en stund. Ta ett djupt andetag, koncentrera dina tankar på något som är viktigt för dig, och – FOKUSERA!

Alex Runo, som även är långdistans-löpare på elitnivå, berättar:

Den här låten kom till mig mitt under en löprunda. Jag kände mig lite splittrad och utbrast för mig själv: ”Kom igen, fokusera!” Jag visste direkt att det här var en låt. Dagen efter avslutade jag och min producent Jay Birch den. Ibland är det så enkelt!

Om Alex Runo:

Alex är artist, musiker, låtskrivare och producent född in i soul, blues, gospel, pop och rockmusik. Under flera år har Alex arbetat och turnerat med olika framgångsrika artister, såsom Måns Zelmerlöw, Carola, Jill Johnson, Tingsek med flera.

Alex är också en multi- guld- och platina-belönad kreatör och arbetar i Studio 3 på Roasting House Music i Sverige. Han har skrivit musik med asiatiska superstjärnor som Evan Li, EXILE, TVXQ och SUPER JUNIOR, Alex har bl a skrivit låten ”Bounce” tillsammans med Cho Yong Pil som vann M-Net ”Song of the year” i Asien samt fyra andra prestigefyllda utmärkelser.

Just nu är Alex Runo ute på en landsomfattande turné som öppningsakt till Måns Zelmerlöw.

Turnéplan:

3/3 Piteå, Acusticum
4/3 Umeå, Folkets Hus
7/3 London, Subterania (UK)
10/3 Göteborg, Stora teatern
15/3 Borås, Åhaga
16/3 Halmstad Teater
17/3 Värnamo, Gummifabriken
18/3 Jönköping, Spira
19/3 Norrköping, Flygeln
22/3 Karlskrona, Konserthusteatern
23/3 Kristianstad, Kulturkvarteret
24/3 Malmö, Slagthuset
12/4 Örebro, Conventum
13/4 Nyköping, Culturum
14/4 Bollnäs, Kulturhuset
15/4 Falun, Magasinet
16/4 Gävle Konserthus
18/4 Stockholm, Cirkus
20/4 Vara konserthus
21/4 Trollhättan, Folkets Hus
22/4 Karlstad CCC
23/4 Helsingborg, SEA U