”Flashback Forever” på Sverigeturné

Reklam

Varje vecka dissekerar Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia på ett varmt och humoristiskt sätt, trådar från internetforumet Flashback. Podcasten ”Flashback Forever” har på kort tid blivit en av Sveriges populäraste poddar. Nu har det blivit dags för tjejerna att lyfta sina jeansprydda rumpor ur de bekväma fåtöljerna och ge sig ut på vägarna för att kulturberika Sverige med sin nya show ”Flashback Forever – Showen”. I showen blir det en djupdykning i det allra roligaste från forumet och favoriter från podden. ”Flashback Forever – Showen” har premiär 21 januari på Lisebergsteatern i Göteborg och åker därefter på stor Sverigeturné. 

– Det kommer bli en jävla folklig och festlig skojfest. Men en livepodd känns ju så 2019? Så det får bli en show istället! säger Emma Knyckare.

– Om det blir dans och sång? Jomen annars kanske det inte går att räkna som show? Dessutom kommer vi ha jeans. Men visst är det något vackert över att Flashback blandas med glitter? Det tycker vi är kul. Kunde man nånsin tro att det skulle bli en show om forumet? Vad är nästa steg? Flashback on Ice kanske? frågar sig Emma Knyckare.

I december 2019, i begynnelsen, fanns det en inbokad livepodd i en källare på söder i Stockholm. Ina och Emma hade sagt till arrangörer och det 50-tal personer som köpt biljetter att ”vi kommer och poddar”. Men någon podd hade de såklart inte, även om sedan länge hade diskuterat att dra igång en ”nån gång i framtiden”. De skyndade sig att snabbt spela in första avsnittet av podden om Flashback tillsammans med sin kompis Scroll-Mia. Sedan kom ett virus. Livepodden blev framflyttad en, två och tre gånger, men podden ”Flashback Forever” var igång och levde gott. Podcasten fick snabbt många lyssnare och utsågs till ”Årets podd” och ”Årets humorpodd” på Guldpodden 2020.

– I podden pratar vi varje vecka om en tråd eller användare var från forumet. I showen kommer vi göra en djupdykning i det allra roligaste med Flashback. Dessutom i en helt annan form. Jag och Emma är vana att improvisera och spinna loss, medan Mia får stå med en flanellograf och känna sig trygg. Vi har nosat lite på detta när vi gjorde en julkalender ihop, och det känns som den stora tjusningen är att vi kommer kunna använda oss av fler uttryck med showen än att snickesnacka. Vi kommer även behöva kamma oss, det är en stor skillnad, berättar Ina Lundström.

Nu när det närmar sig början på slutet av corona är ”Flashback Forever” en av Sveriges största poddar och Emma, Ina och Scroll-Mia ser fram emot att äntligen få möta sin publik.
– Det känns svinkul. Vi tycker ju om att göra saker tillsammans och att ta sig ut från den hemmasnickrade poddstudion till den riktiga världen känns spännande på olika sätt. Emma och Ina är vana att vara på scen, medan jag känner skräckblandad förtjusning över att sätta mina anonyma fötter där för första gången, säger Scroll-Mia.

Flashback Forever – Showen, Turné 2022
21 januari – Göteborg, Lisebergsteatern
22 januari – Göteborg, Lisebergsteatern
23 januari – Göteborg, Lisebergsteatern
28 januari – Stockholm, Scalateatern
29 januari – Stockholm, Scalateatern
11 februari – Kungsbacka, Teatern
12 februari – Uddevalla, Östraboteatern
17 februari – Gävle, Teatern
18 februari – Umeå, Idun
19 februari – Skellefteå, Nordanåteatern
20 februari – Luleå, Kulturens Hus
25 februari – Halmstad, Teatern
26 februari – Varberg, Teatern
10 mars – Växjö, Teatern
11 mars – Lund, Stadsteatern
12 mars – Malmö, Moriska Paviljongen
24 mars – Linköping, Konsert & Kongress
25 mars – Norrköping, Flygeln
26 mars – Jönköping, Teatern
2 april – Karlstad, Scalateatern
3 april – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern