Felin – ””Heroes & Villains”

Reklam

Elin Blom är en rutinerad sångerska och låtskrivare med en bred musikalisk bakgrund. Som artist kallar hon sig numera FELIN och skapar visuell rockig pop med starka texter. I dag släpper hon albumet ”Heroes & Villains” som bland annat innehåller singlarna ”Dear Boys” och ”Vulture”. Skivan är hennes viktigaste hittills där varje låt har ett budskap.

– Titeln ”Heroes & Villains” knyter ihop alla teman för den här skivan som handlar om kvinnors rättigheter, klimatet och de goda och onda krafterna i världen. Låtarna behandlar orättvisor och sociala problem, både på samhällsnivå och på individnivå. Inspirationen är hämtad från mina personliga erfarenheter såväl som från det politiska klimatet i världen just nu, säger FELIN.

Elin, som ursprungligen är från Terjärv i Finland, startade sin artistkarriär tidigt. Som 16-åring deltog hon i finska Melodifestivalen och även i svenska Idol där hon blev juryns ”wildcard” och placerade sig slutligen på en sjätteplats. Sedan dess har Elins musikaliska uttryck och vision ändrats en hel del. Under artistnamnet FELIN tar hon upp ämnen som hon verkligen brinner för.

– Nya albumet innehåller låtar som till exempel ”Vulture” som delvis föddes från min egen erfarenhet i ett destruktivt förhållande, ”Wohoo” som är något av en förklädd domedags låt om klimatförändringen, ”Dear Boys” är ett brev till dagens män såväl som framtida generationer, ”Nuclear Waste” som är en queer-kärlekshistoria som handlar om riskerna och hatet HBTQI-personer möter i många delar av världen och ”No More Sweet Home Alabama” handlar om kvinnors rätt att få bestämma över sin egen kropp, berättar FELIN.