Eyði Horsdal släpper singeln ”In Silence Somewhere”

Reklam

Den färöiska låtskrivaren Eyði Horsdal släpper ”In Silence Somewhere”, den femte singeln hämtad från hans kommande debutalbum ”Songs with Eva”, som ges ut den 24 mars på Deluxe LP & digital via Tutl Records.

”Den här låten handlar om en mamma som har en stroke och hennes dotter som fortfarande måste leva. Om en stunds tystnad och klarhet uppslukad av naturen och ett under. Om årstiderna, att vara vid liv och tidens gång.” – säger Eyði.

”Songs with Eva” är Eyði Horsdals debutalbum, skrivet i samarbete med den begåvade unga författaren Eva Perrin Fontana (Storbritannien). Genom Evas poesi bjuder Eyði Horsdal in oss i ett charmigt tröstande utrymme med ett överraskande djup som gör albumet på 16 spår värt att många gånger återlyssna.

”Sånger med Eva” är en sammanhängande samling av omedelbara och intuitiva låtar med en mänsklig och handspelad kvalitet – med uppslukande och fängslande inspelningar som fångar liveögonblick i ett rum – på landsbygden – med fönstren öppna – vilket ger dramatik till de enkla låtarna . Med en unik melodisk röst och en djup uppskattning för konsten att skriva låt, avslöjar Eyðis kommande debutalbum relaterbara och charmigt melodiska låtar med en tidlös men närvarande och flyktigt ögonblick på en gång.