Eric Krasno – ”So Cold”

Reklam

Eric Krasno helgar, hyllar och firar familjens beständighet på sin fjärde soloplatta Always som ges ut den 17 september på Provogue Records/Mascot Label Group. På tio spår med oefterhärmlig instrumentering, uttrycksfulla låtar och pur uppriktighet definerar grundaren av Soulive och Lettuce, sångaren, multi-instrumentalisten och tvåfaldige Grammy-vinnande låtskrivaren och producenten sig inte bara som artist men även som make, far och man.

”Jag hade kul men hade inte hittat min plats,” förklarar han. ”Jag åkte från spelning till spelning. Jag bara rände runt utan mål eller mening. Det sista året så hittade jag hem med min fru och min son. Jag har bildat familj och jag vet att de alltid finns här för mig. Det är vad plattan handlar om.”

Han är något av en musikens upptäcktsresande. Krasno har i bagaget tre soloalbum, fyra plattor tillsammans med Lettuce, tolv med Soulive och han har skrivit låtar för/producerat Norah Jones, Robert Randolph, Pretty Lights, Talib Kweli, 50 Cent, Aaron Neville och Allen Stone. Som dynamisk artist har han delat scen med The Rolling Stones, Dave Matthews Band, John Mayer och The Roots. Utav sju GRAMMY-nomineringar har han vunnit två. Dels för sin roll som låtskrivare och gitarrist på Tedeschi Truck Bands Revelator och dels som gitarrist på Derek Truck BandAlready Free.

Men då den globala pandemin ändrade världens planer fann han sig själv sitta och fundera och skriva låtar.
Hans f d kollega i Lettuce, Adam Deitch, föreslog att han kontaktade musikern och producenten Otis McDonald vilket resulterade i samarbetet på en tolkning av Bob DylanThe Man In Me. En låt som kommit att betyda mycket för Eric de senaste åren. ”Jag gifte mig, köpte ett hus och fick en son,” minns han. ”Jag hade hört låten många gånger förr men den hade inte träffat mig såsom den gjorde nu. Jag spelade in den med endast gitarr och sång och bara älskar vad Otis gjorde med den. Han skickade den till mig och jag tänkte, det är precis så här jag vill göra min nästa platta.”

Man började spela in virtuellt och fortsatte sedan i den legendariska Hyde Street Studios utanför San Fransisco (där bl a 2Pac, Grateful Dead och Digital Underground spelat in) där Krasno och McDonald bägge producerade bandet som skulle bli Eric Krasno & The Assembly med Otis på bas, Wil Blades på klaviaturer, Curtis Kelly på trummor samt James VIII på gitarr och sång. Första singeln So Cold öppnar med en kylig groove medans Erics själfulla intonation lugnar ned det strama riffet. Då ett melodiskt tema framträder kommer ett bluesigt, ylande gitarrsolo in.

”Den handlar om ett förhållande,” förklarar han. ”Den här kvinnan tar ut sin ilska på andra människor och den här mannen försöker förstå vad som är fel och varför hon är så likgiltig. Du försöker att lämna de mörka sakerna bakom dig och hitta en mer positiv plats. Den har en hoppfull ton för jag har lämnat det där bakom mig.”

Till sist välkomnar Eric alla att vara en del av hans familj på Always.

”Om du för fram kärlekens budskap och konceptet för Always så är det fantastiskt,”, avslutar han. ”Mest av allt vill jag få dig att känna glädje. Tidigare såg jag mig som gitarrist, låtskrivare och producent. Nu känner jag mig som en fullfjädrad artist.”