Efraim Leo – ”Timing”

Reklam

Nu släpper artisten och låtskrivaren Efraim Leo sin debut-EP ”Timing” (Elaine Records) – en skiva som innehåller fyra egna låtar som tillsammans skapar berättelsen om en komplex kärlekshistoria. ”Timing” ger oss verkligen en inblick i Efraims musikaliska värld och visar på hans begåvning både som artist och låtskrivare ; med skarpa texter och ett fantastisk melodispråk.

När jag skulle börja skriva låtarna till EP:n så såg jag på det som ett filmmanus”, berättar Efraim. ”Jag ville få in något nytt i mitt musikskapande och till att släppa musik.”

Den tidigare singeln ”One Of Them Girls” är den första delen av historien och den har hämtat inspiration från 80-talet, The Weeknd och TV-serien Stranger Things – med körer, rytmer och ett tydligt backbeat från trummorna får den en tveklöst att vilja dansa.

”’One Of Them Girls’ handlar om att jag faller handlöst för en tjej jag ser,” säger Efraim. ”Hon är en av de där tjejerna alla vill vara med. Det slutar med att hon krossar mitt hjärta.”

Talk To Me” var första släppet från EP:n och kom i april, den beskriver följderna av ett kärleksförhållande där den upplyftande melodin döljer ångesten bakom texten. ”Talk To me” är det hisnande avslutet på skivan och också den perfekta summeringen av ett begåvat och välkomponerat låtskrivande.

’Talk To Me” handlar om hur man verkligen älskar någon som inte längre vill prata med en, det är så svårt att klara av den situationen samtidigt som man inte vill bli ovänner.” förklarar Efraim.

Det helt nya och även öppningsspåret på EP:n är ”When I Wanted You”, en låt som fördjupar sig i den dramatiska insikten om att man är fast i en relation. Den träffande texten ackompanjeras av ett underliggande och subtilt, men ändå drivande, trum-beat tillsammans med dova synthar. ”Den här låten berättar om när man inser att man är fast i en relation med en tjej som du har jagat så länge men som har svikit dig så många gånger att nu vill du bara ta dig ur förhållandet.”

Titelspåret ”Timing” den sista delen av historien och som ger oss en en sorts lösning; ”det handlar om att att en dag inse att du kommer att hitta den där personen som är perfekt för just dig – och det summerar hela EP:n; du hittar någon du verkligen tycker om, den personen krossar ditt hjärta, du försöker handskas med det och till slut kommer du fram till att du vet att du kommer hitta den rätta, det handlar helt enkelt om ’timing’!”.

(intervju med Efraim Leo hittar ni här)