Dumpstahunk – ”United Nations Stomp”

Reklam

Dumpstaphunk ger ut angelägen version av Buddy Miless LSD-färgade blueslåt  United Nations Stomp med Marcus King!
Det är den tredje singeln från bandets första album på sju år Where Do We Go From Here som ges ut den 23 april 2021.

Kraftpaketet från New Orleans, Dumpstaphunk, har precis get ut en version av Buddy Miles LSD-färgade blueslåt från 1973, United Nations Stomp, som är den tredje singeln från Where Do We Go From Here som är deras första fullängdare på sju år. Den tänder till ordentligt med hjälp av gästartisten Marcus Kings blixtrande gitarrspel och det episka jammet för tankarna till klassisk Jimi Hendrix eller Cream blandat med en del musikalisk ångest som lätt platsar brevid nutida band som Rage Against The Machine och Red Hot Chili Peppers. Låten mixades av Beastie Boys producent Mario Caldato Jr och här hörs även Waddy Watchel (Keith Richards, the Roling Stones, Stevie Nicks) i ett euforiskt super-jam som cementerar Dumpstaphunks status som USAs tyngsta funk/rock-band när de står inför utgivningen av sitt starkaste och mest politiska album någonsin.

För det första är jag ett stort fan av Buddy Miles. Jag gillar grooven och att man kan dansa till rytmen av ett funkigt beat. Den har ett starkt budskap, den berör fred, kärlek och harmoni, något som vi alla har behov av i dessa dagar. Låten gavs ut för fyrtiosju år sedan av Buddy Miles 1973 på hans album Boogie Bear.” -Tony Hall

Where Do We Go From Here är i högsta grad ett aktuellt ställningstagande t o m mer än vad bandet kunde ana då de skrev och spelade in precis innan förra årets dramatiska händelser. Bandet gav ut albumets titelspår i augusti 2020 till minne av 15-års dagen för orkanen Katrina vilken hyllades av New York Times för dess ”slinky funk backbeat” och ”gospel determination”. Vid presidentvalet gav de strategiskt ut singeln Justice 2020 (fet. Chali2na och Trombone Shorty) vilken blev en inofficiell kampsång för rörelsen för social rättvisa. Den starka music video ledde till att New York Times utnämnde låten till en av 2020 års bästa låtar. Delvis p g a videons starka budskap rörande social orättvisa, systematisk rasism, polisbrutalitet och behovet av förändring samtidigt som man deklamerade: ”We are all beautiful”.