Dragged Under – ”Just Like Me”

Reklam

Seattles punkrockare Dragged Under ger ut en DeLuxe-utgåva av sitt debutalbum The World Is In Your Way med de två bonusspåren Just Like Me och Feel It på bandets nya etikett Mascot Records den 13 november. Plattan ges ut digitalt såväl som på CD och som genomskinlig LP med grönt splattermönster i begränsad upplaga. LPn inkluderar en “måla efter siffror-bilaga” av omslaget. Nu ger man också ut den officiella videon för Just Like Me.

Tony Cappocchi (sång), Ryan Bruce (gitarr), Sean Rosario (gitarr), Hans Hessburg (bas) och Kalen Anderson (trummor) balanserar perfekt mellan upp-trashad punk, spottloskande hardcore, teknisk metal och melodiös alt rock.  

För Tony och Ryan började allt i Washington med underground-favoriterna Rest Repose som var inspirerade av de banbrytande banden Beartooth och Cave In och med dessa i tankarna mejslades Dragged Under ut. Emellan turnéerna med The Used och Dead American spelade de själva in The World Is In Your Way i januari i år.

När de nu skriver på för Mascot så utökar de The World Is In Your Way med två blivande publikfavoriter. Feel It skjuter fram från nostalgiska verser till en hypnotisk refräng – “I want to feel it again.” “Den omfattar alla de känslor du upplevde då du för första gången hörde en låt, såg en film, kysstes, knullade eller blev förälskad,” avslöjar Tony. “Sånt förändras ju över tid. Stark kärlek klingar av till slut av. Men ändå får du rysningar första gången du håller någons hand. Du leter efter den där känslan igen. Det återspeglas i allt.”

På Just Like Me skiftar sången mellan gutturala skrik och en trallvänlig refräng. “In My Life, det är en evig kamp för att sticka ut eller passa in,” erkänner han. “Ibland är jag så trött på mig själv. Man har ingen som helst kontroll över medvetandet i ens kropp. Det är lätt att bara ge upp och ge kroppen vad den vill ha med med olika sorters missbruk medan hjärnan undrar vad fan man håller på med!? Det handlar om min personlighet och hur jag agerar gentemot människor jag bryr mig om.”

Texterna har för det mesta en personlig prägel och Tony talar ut på låtar som den laddade Riot. Där tar han sikte på att “myndigheterna jämt överreagerar och hur politiker skor sig på människors olycka” och kommer med uppmaningen att “beväpna oss för att ta tillbaka våra rättigheter.” “Livet, sociala medier, nyheterna och bojkott av misshagliga kändisar kan få en att tappa fotfästet,” menar han. “Vi omfamnar tanken att världen försöker få oss att gå under. Vissa försöker kanske medvetet hindra dig från att bli framgångsrik. De är i vägen för oss. När de en gång är ur vägen kan vi ta över på riktigt. Den enda du egentligen kan lita på är dig själv. Det finns ingen minoritet mindre än individen.”