Dockhumor 2

Reklam

Björn Carlberg och Petter Lennstrand är Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare. Nu är det klart att de åker på turné med sina legendariska dockor nästa år med nya föreställningen Dockhumor 2. Efter succén med Dockhumor på Scala som hyllades av kritiker och gick för fulla hus är de äntligen tillbaka. DN utnämnde den till ”Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt ”som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. I den nya föreställningen kommer publiken få träffa tv-favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs och världens känsligaste person. Dessutom bjuds det på ett stort dock-bröllop på scen som dockorna är inbjudna till, vare sig de vill det eller inte. Dockhumor 2 har premiär 13 januari 2022 på Scalateatern i Stockholm och åker därefter på Sverigeturné. 

– Dockorna är så glada över att få komma ut igen. Även om Margareta har suttit i lyxig all inclusive karantän i Liechtenstein så börjar även hon känna att det spritter i benen. Allram som bor i Las Vegas är också rastlös och vill ”hitta på något”. Kjell hälsar att – det ska bli skoj,
säger Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

– Ulf verkar dra i trådar på andra sidan Atlanten och lyckas han kommer vi att få hit den berömde countryartisten Clint Cliffs. Vi funderar också på att boka in Operadivan Gloria Janman så att publiken får chansen att gå hennes ”Masterclass” i opera. Vi kan också bekräfta att vi kommer att ha med världens känsligaste person. I dagsläget vet vi dock inte vad han heter, men vi vet att han är väldigt känslig och har tackat ja, avslöjar Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Dockhumor 2 är hjärtlig och underhållande dockteater för vuxna med både docklegendarer kända från tv, såsom Allram Eest, Birgitta från Kjell och Renata och Margareta från Operation Klotty, men även helt nya talanger. Allt framfört med en unik teknik av de mycket skickliga dockspelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg som tillsammans kallar sig Dockhumor.

– Vi kommer att satsa på möten, stand-up, föredrag och musik med våra karaktärer. Men framförallt kommer vi bjuda publiken på ett stort dock-bröllop som kommer att ske live på scen dit våra figurer är inbjudna vare sig de vill eller inte, säger Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Föreställningen blir Petter och Björns andra efter succén med Dockhumor på Scala. Spelperioden på Scalateatern i Stockholm förlängdes flera gånger och föreställningen hyllades av kritiker där DN utnämnde den till ”Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt ”som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. På grund av det stora intresset skulle de därefter åkt på en miniturné men den fick tyvärr ställas in på grund av pandemin.

– Jag bodde hos Elton John under lockdown. Det blev väldigt mycket flygel,
han är duktig, berättar Allram Eest.

Speldatum våren 2022
13 januari – Scalateatern, Stockholm – PREMIÄR!
14 januari – Scalateatern, Stockholm
15 januari – Scalateatern, Stockholm
16 januari – Scalateatern, Stockholm
19 januari – Scalateatern, Stockholm
20 januari – Scalateatern, Stockholm
21 januari – Scalateatern, Stockholm
22 januari – Scalateatern, Stockholm
23 januari – Scalateatern, Stockholm
11 februari – Teatern, Gävle
12 februari – Väven, Umeå
17 februari – Konsert & Kongress, Linköping
18 februari – Hjalmar Bergman Teatern, Örebro
19 februari – Scalateatern, Karlstad
25 februari – Teatern, Växjö
26 februari – Teatern, Jönköping
5 mars – Moriska Paviljongen, Malmö
6 mars – Stora Teatern, Göteborg
11 mars – Culturum, Nyköping
12 mars – Flygeln, Norrköping