Dear Sara – ”Something You Should Know”

Reklam

Dear Sara växte upp i en renskötarfamilj i Karesuando, en ort som ligger 180 kilometer nordost om Kiruna. En sträcka Sara kan utantill. En ödesväg där man ibland swishar förbi små byar och mackar. Karesuando består av trähus, skog, skällande hundar och små matbutiker.

Saras musikaliska resa började med att hon sökte till Talang, där hon visserligen inte kom med i TV-sändningen men det tog henne vidare till Los Angeles och samarbeten med erfarna producenter, resor, möten med nya människor och upplevelser som var långt ifrån det hon växt upp med. Men hon fick också se musikindustrins baksida och det lärde henne det som kanske är viktigast av allt; att lita på sin magkänsla. Hon hittade ett team som delar hennes visioner och nu är hennes mål att skapa ett nytt, ärligare artisteri.

Idag släpper Dear Sara debutsingeln ”Something You Should Know” – en stark och atmosfärisk låt ackompanjerad av Saras unika röst. Hon har skrivit den tillsammans med Grammy-nominerade Elias Näslin, som för övrigt nyligen har blivit Grammy-nominerad för sitt bidrag till låten ”Slow Cooker” på John Legends senaste album.

”Jag kunde inte sluta tänka på den där märkliga låten jag skrev tillsammans med Elias. En melankolisk, komplicerad kärleksförklaring till min hembygd. En hyllning till den kultur och mångåriga kunskap jag växt upp med. Säga att den också räknas. Vi räknas, vi finns. Samtidigt vill jag berätta om utanförskapet. Om att sticka ut i det lilla, lilla samhället. Om ett ständigt sökande efter mer och en önskan om att passa in någonstans. Jag tyckte att det var dags för mig att äga min story.” berättar Sara.

2020 påbörjade Dear Sara sitt samarbete med FEM. och Northbound Music Group och då hörde vi henne också på JIM OUMA:s singel ”Kids” tillsammans med den brittiska dancehall-drottningen Alicaì Harley.

”Something You Should” know” är första släppet av flera 2021 och till sommaren är en EP planerad.