Cristóvam – ”Setting Sun”

Reklam

Portugisiska artisten och låtskrivaren Cristóvam har under året haft stora framgångar med ”Andrà Tutto Bene”. Över 400 radiostationer världen över har spelat singeln som blivit känd som ”karantänlåten”.

2018 albumdebuterade Cristóvam med ”Hopes & Dreams”. Skivan innehåller bland annat ”Faith & Wine”, en låt som gav Cristóvam första platsen i ”International Songwriting Competition” där juryn bestod av en rad etablerade stjärnor som Tom Waits, Keane och Lorde. Cristóvam har även tidigare vunnit tävlingar som Vodafones ”One’s to Watch Portugal”, ”LabJovem” och ”AngraRock”.

Nu är Crístóvam aktuell med nya singeln ”Setting Sun”. Låten är inspelad i Lissabon samt i hans egna studio Fortitude på ön Terceira, som är en del av Azorerna där Cristóvam växte upp.

– Jag började skriva på ”Setting Sun” redan 2018 när jag var på semester med min flickvän. Jag la låten åt sidan ett tag, men i år, med allt som händer och i en värld som blivit så annorlunda, så kom texten tillbaka till mig. Jag känner att jag haft tur som har kunnat hitta tröst i mitt eget lilla hörn, långt ut mitt i Atlanten, säger Cristóvam.

Videon med samma titel är en vacker historia regisserad av välkände filmmakaren Pedro Varela. Cristóvam och Varela fann varandra för fem år sedan då deras vägar korsades i studion Namouche. Tillsammans har de arbetat med flera stora projekt och varumärken, både på hemmaplan och internationellt. ”Setting Sun” är första singeln från Cristóvams fullängdare som släpps 2021.