Connor Selby hyllar Ray Charles på covern av My Baby Don’t Dig Me

Reklam

Så här säger Selby om den nya låten, ”Jag valde den för att, som alla som känner mig vet, är jag ett stort fan av Ray Charles och jag ville hylla honom. Med det sagt, ville jag göra en av hans mindre kända låtar istället så det kändes fräscht och nytt så att lyssnarna inte skulle jämföra den med originalet. Det var viktigt för mig att
vara originalet troget men ändå sätta min egen prägel på låten. Jag valde låten för att den kul med en underbar groove och en rätt humoristisk text som jag alltid gillat.”

Selby ger ut Connor Selby (Deluxe Edition) den 3 mars 2023. Albumet innehåller fyra helt nya låtar som inkluderar de senaste singlarna I Shouldn’t Care och The Deep End. Hans musik har en tidlös, melankolisk kvalitet. Det speglas i att den känns fullständigt ärlig och öppen. Dess känsla av otålighet och sårbarhet framförs med en världsvan elegans. Albumet gavs först ut av Selby själv 2021 och återutges nu av Provogue Records med flera bonusspår.

Han har nominerats I kategorierna Acoustic Act of the YearInstrumentalist of the YearBlues Vocalist of the Year samt Blues Artist of the Year till kommande UK Blues Awards. Han har redan röstats fram som Young Artist of the Year åren 2020,2021 och 2022. Han har framträtt på flera imponerande spelställen som Wembley Stadium där han agerade förband åt The Who i juli 2019 och har sedan spelat i Hyde Park, London tillsammans med Pearl Jam, Stereophonics och Johnny Marr sommaren 2022.