CODE ORANGE – ”Mirror”

Reklam

Code Orange har släppt ytterligare en singel och video från deras kommande album, ”The Above” (släpps den 29 september via Blue Grape Music), ”Mirror”.

Regisserad av bandets visuella/ljudkollektiv NOWHERE2RUN, visar videon Reba Meyers som levererar ett känslomässigt sångframträdande. Videon använder live action, stop motion, claymation och rotoscoping för att skapa en övertygande sammanställning mellan isolering och underbara teknikfärger. NOWHERE2RUN består av frontmannen Jami Morgan, keyboardisten Eric ”Shade” Balderose och filmfotografen Eric Robbins.

Reba noterar: ”Den här låten har en speciell plats i mitt hjärta. För mig är det klimaxen av den här stilen av mitt skrivande i det här bandet hittills. Ta en titt i spegeln. Är du uttråkad?”

Jami Morgan fortsätter, ”Mirror är NOWHERE2RUN:s första satsning på en fullständig musikvideoproduktion från befruktning hela vägen till den slutliga redigeringen. Det är passande att vi tog på en låt som är dynamiskt skild från allt Code Orange någonsin har gjort. Den är lite mjukare, lite frodigare och leds av en kraftfull prestation från Reba. Det är en annan viktig pusselbit som är The Above.”

Med ”The Above” tar bandet sin största sväng hittills och driver sina talanger till sin kreativa rand. Albumet förvandlas mellan genrer och idéer med lätthet, från grunge-spayade rocksånger till ljus syra-tripp elektronik till ögonblick av extremt parasitiskt kaos. Långt förbi punkten av att bry sig om vilka scener som kommer att acceptera dem eller vilka genrerutor de markerar, är ”The Above” ett ljudligt bevis på den naturkraft bandet har blivit, och utökar sitt ljudnät längre än något de har gjort tidigare . Förstörelse är inte slutpunkten utan snarare en nödvändig rasering av förutfattade meningar för att plantera nya idéer.

Bandet tillkännagav nyligen sin första musikfestival någonsin, CODE’S WORLD, som kommer att fungera som deras hemstads album release show. Festivalen kommer att innehålla handplockade favoriter från bandet, inklusive Madball, E-Town Concrete, Vein FM, 200 Stab Wounds, Pain Of Truth och många fler