Clara Klingenström – ”Liv”

Reklam

Clara Klingenström fick sitt stora genombrott under årets upplaga av Melodifestivalen med låten ”Behöver inte dig idag” och nu är hon tillbaka med den personliga låten ’Liv’ – på årsdagen av sin pappas bortgång.

”Den här låten är till oss som förlorat någon som varit en nära. När man tvingas möta döden och hela livet stannar upp.” säger Clara.

”Den 13 augusti 2020 dog min pappa. När jag var barn var min pappa min bästa vän. Under mina tonår utvecklade pappa ett alkoholmissbruk som gjorde att jag tillslut valde att bryta kontakten med honom när jag var 14 år. Efter det försökte jag förtränga honom och oss vilket gjorde att jag mådde väldigt dåligt. När jag fick beskedet att pappa låg på intensivvårdsavdelningen på Visby lasarett valde jag att träffa honom igen. Vi grät tillsammans, försonades och fick ett otroligt fint avslut som varit livsavgörande för mig. Efter att jag hade mött pappa såg jag mig i spegeln och kunde då se både pappa och mamma i mig. Jag blev hel igen. När jag skrev låten så blundade jag och såg pappa framför mig, som om att jag pratade med honom. Låten är till pappa men också till mig och mina syskon. Vi som ska leva vidare efter att någon nära har dött.” berättar Clara.

”Liv” är skriven av Clara Klingenström och David Lindgren Zacharias och producerad av Johan Lindbrandt.