Chet Faker – ”Whatever Tomorrow”

Reklam

Producenten, låtskrivaren, multiinstrumentalisten och artisten, Nick Murphy släpper nytt album under hans projektnamn Chet Faker. Albumet Hotel Surrender släpps den 16 juli.

För att skapa musik igen som helt enkelt kändes bra, återupplivade artisten Nick Murphy sitt hyllade Chet Faker projekt i oktober 2020 efter ett sexårigt uppehåll. Det har resulterat i nya albumet Hotel Surrender: ett egenproducerat album med 10 nyskrivna låtar. Här känner man igen Chet Fakers melankoliska röst som tillsammans med dämpade basgångar, ekande finstämda gitarrer, kännetecknar hans sound som också har gjort att många fans världen över blev kära i Chet Faker.

”Det fanns många olika tunga perspektiv för mig med musiken. Jag tänkte egentligen bara på musiken i ett annat ljus. Förut såg jag det mer som ett korståg, nu ser jag det mer som massterapi. Nu är det mer schamanistiskt. Du måste hitta lite ljus – eller ibland lite mörker, vad som än känns rätt att dela med sig av. Jag insåg att det var hjärtat i Chet Faker-projektet.  Jag kände att världen gjorde ont, så jag tänkte, ”jag kan göra en liten sak för att ge människor lite glädje”, säger Nick Murphy