Carnal Agony – ”Higher”

Reklam
Om Judas Priest och hitmakaren Max Martin skulle få ett kärleksbarn tillsammans skulle det utan tvekan bli en fasansfull varelse med sex appeal – precis som Carnal Agony.
Med rötterna i norra Sverige är bandets kall att plocka upp och över världen sprida det arv som deras musikaliska förebilder lämnat efter sig. Den medryckande blandningen av energi från heavy metal och melodier från popvärlden, kryddat med texter inspirerade av klassiska skräckfilmer, är nu redo att visas upp för världen. ’Back from the Grave’ är redan en hit hos såväl kritiker som publik, med bland annat över 600 000 streams på Spotify och spelningar på riksradio på meritlistan. I hälarna på de första singlarna släpper bandet nu låten ’Higher’ som digital singel och lyric video, i syfte att låta ännu fler upptäcka skatterna som finns gömda på albumet.
’Higher’ visar en breddning av bandets patenterade stil med sina tydliga influenser från popmusik, dess drivande keyboards och sin medryckande refräng. Men det ständigt närvarande mörkret finns även här… Lyric videon, producerad av Holmstrand Design, bygger vidare på de egenskaperna och betonar ytterligare 80-talskänslan i låten. Texten och musiken skrevs av Mathias Wallin och låten spelades in i Studio Seven Sweden i Örebro av Ronny Milianowicz. ”Jag kände för att testa något nytt, så ’Higher’ började som ett experiment att skriva en låt i dur snarare än i moll som jag alltid gör annars.
Först tyckte jag att det lät fånigt, vilket det väl i viss mån fortfarande gör, men efter ett par dagar insåg jag att jag inte kunde få den där jäkla melodin ur huvudet så det var lika bra att göra klart låten”, säger Mathias. Sångaren David Johagen håller med: ”Hade jag fått bestämma själv hade vi släppt den här låten som första singel. Låten har potential att bli en trevligare pandemi än Coronaviruset. Den är dessutom jäkligt kul att sjunga.” Gitarristen Pär-Olof Persson är av samma åsikt. ”Om du gillar din metal med extra ost har du kommit rätt. ’Higher’ innehåller mer av den varan än en trippel Calzone. Jag hoppas ni är redo för soundtracket till sommaren 2021!”