Brian Setzer – ”Nitro Burnin’ Funny Daddy”

Reklam

Surfdog Records och Brian Setzer aviserar utgiviningen av Nitro Burnin’ Funny Daddy på vinyl för första gången! Den ges ut på 180 grams, rödfärgad, genomskinlig vinyl den 25 juni 2021.

Nitro Burnin’ Funny Daddy gavs ut 2003 och var Brian Setzers elfte soloalbum. Han hävdade då att det var hans mest personliga platta någonsin. Den var uppföljaren till hans storbandsplatta Boogie Woogie Christmas från året innan och var en återgång till rockabilly med inslag av doo-wop (To Be Loved), bluegrass (When The Bells Don’t Chime), rootsy rock (Don’t Trust A Woman (In A Black Cadillac)) och lite filmisk vilda västern (Wild Wind):

Plattan producerades av Dave Darling I Unit A Studios I Palm Springs, Kalifornien, USA och trion fulländades av Johnny Hatton på ståbas och Bernie Dresel på trummor.
OM BRIAN SETZER:

Ikonisk gitarrist, låtskrivare, sångare och trefaldig Grammy-vinnare som ständigt klättrar högre på karriärsstegen. Han har sålt miljoner plattor och är en musikernas musiker som ständigt antar nya utmaningar med innovativa och vågade musikstilar. Setzer är vida känd för att ha tagit två bortglömda genres, rockabilly och swing, och lagt till sin egen blandninga av krut och rockiga stil för att fullständigt återuppfinna och på egen hand ge dom nytt liv. Under resans gång har han haft listettor, sålt tretton miljoner plattor och belönats med the Orville H. Gibson Lifetime Achievement Award som grundare och ledare för the Stray Cats, med sitt nitton man starka Brian Setzer Orchestra och som soloartist. Han omnämns gång på gång till en av världens nu levande främsta gitarrister och har sålt ett antal Gretsch signature model gitarrer under sitt namn. Setzer är naturligtvis även en medlem av Rockabilly Hall of Fame. Som liveartist har hanlänge varit huvudattraktion på konsertlokaler och festivaler jorden runt som t ex på 1983 års ikoniska US Festival i Kalifornien, The Playboy Jazz Festival och på tre utsålda kvällar på the Hollywood Bowl tillsammans med den nittioåtta man starka Philharmonic Orchestra, Woodstock ’99 och inför mer än 150 000 människor som huvudattraktion på jazzfestivalen i Montreal. Han har även jobbat med film och TV där han haft rollen som Eddie Cochran i filmen La Bamba från 1987 och i Foxs Beverly Hills 90210 bland många andra. Han är en i den utvalda skaran som animerats för serien The Simpsons 2002. Samma år blev Setzer personligen ombedd att introducera Chet Atkins till Rock and Roll Hall of Fame. Han har haft äran att år 2006 fåt framträda inför USAs president i Vita Huset. Samma år valdes han in i Long Islands Hall of Fame tillsammans med The Stray Cats. År 2014 ombads Setzer av The Smithsonian Institute i Washington D.C. att donera en kopia av av sin Gretsch 6210 ”Stray Cat-gitarr” från 1959.